27 december 2014

Mellandagshockey!

Viktigt att vi fortsätter vinna mycket tekningar...


Man får hoppas mellandagshockeyn inte smittas ned av alla mellandagsreor som pågår. Vill inte uppleva 30% mindre hockey för pengarna, typ. Visserligen är dagens match billig (60 kr ståplats) men för den skull behöver inte spelarna göra en "billig" prestation. Jag är nämligen lite orolig för just detta. Orolig för att Gulsvart ska komma ut lagom sega i buggarna och därmed genast hamna på hälarna mot ett snabbskrinnande Karlskrona. Det vore inte så bra. Å andra sidan kanske Karlskrona är precis lika "sega" och matchen kommer därmed bli lite lagom avslagen till en början. Två lag som åker runt lite och letar efter energin. Vem vet? Ska man gissa att den första perioden blir lite avvaktande men att matchen får mer fart allt som tiden tickar på? Så tror jag..


Den 2 oktober mötte vi Karlskrona för första gången denna säsong. Det gick inte alls bra. Det gick så obra att vi förlorade med 0-4 och jag själv ansåg att vi stundtals agerade som drogade höns i egen zon. Eller, inte bara i egen zon. Mest över hela isen. Utan att överdriva vill jag nog påstå att den insatsen tangerar en av de sämsta vi gjort sedan Rocklundahallen bytte namn till ABB Arena. Då förstår de flesta hur illa vi spelade. Då har vi ändå gjort rätt många dåliga insatser i ABB Arena genom åren. 

Den 11 november mötte vi KHK på bortais. Inför den matchen hade vi höjt oss en aning spelmässigt och lyckats med konststycket att vinna hemma(!) mot Timrå via straffar, genomföra en fabulös spelvändning borta mot Rögle och vinna på straffar, för att därefter förlora hemma mot Mora med uddamålet. Ett mål som gjordes i slutminuten av en viss Matt Fornataro. Man kan säga att vi sakta var på väg upp ur dikesrenen. Vi gjorde en helt ok insats mot KHK och lyckades till mångas förvåning vinna! Matchen slutade 1-3

Efter den sköna segern åkte vi på en dryg förlust hemma mot BIK Karlskoga som vann med uddamålet. Ett mål som gjordes i matchens slutminut! Man kan inte anklaga oss för att haft speciellt mycket medstuds under denna period av matcher. Matchen borta mot Rögle undantaget. Där hade vi allt flyt i världen!

Nåja. Efter det vann vi borta mot SSK, spelade oavgjort och förlorade mot MIF i sudden, åkte på torsk mot AIK på hovet innan det stora undret(!) inträffade. Vi började vinna på hemmaplan!


Björklöven, Almtuna, Asplöven städades undan med buller och bång!

Tre raka.

Därefter Almtuna borta - seger!

Fyra raka.

Oskarshamn hemma - seger!

Fem raka.

Timrå borta - seger!

Sex raka.

Mora och Vita Hästen hemma - segrar!

Åtta raka.

På åtta omgångar klättrade vi därmed från plats 12(!) i tabellen till plats 3. En fenomenal uppryckning och en resa upp i tabellen som får anses häpnadsväckande. Det är ytterst sällan ett lag lyckas lyfta så snabbt i en tabell. Men, vi har gjort det!


Nu inbillar jag mig inte ett ögonblick att matchen idag mot KHK kommer bli någon enkel resa. Vi möter idag ett lag som allt sedan serien startade skrinnat på ungefär på samma sätt. De har en en spelplan, ungefär som förra säsongen, och följer den i match efter match. Inga konstigheter. KHK vill använda fart, fart, och fart i allt de gör på isen. Fort fram, fort hit, fort dit. Tempo, fart, fläkt, och ännu mer fart. När KHK tillåts spela sitt spel är de nog så knöliga att ha att göra med. 

Vill man jämföra lagens form så kan man titta lite på KHK:s fem senaste matcher som innebar två segrar samt tre förluster. Segrar kom mot AIK och Mora medan förlusterna inkasserades mot BIK, Björklöven och Rögle

Men form och form! Vad vet vi om lagens dagsform just nu? Inte mycket. Jag vill därmed helt frankt påstå att det som hände före jul är närmast utan värde inför dagens match ur ett form-perspektiv.


Det mest intressanta med dagens match måste nog ändå vara:
- Vem står i målet?
- Hur kommer det gå för Oscar Steen?


Jonas Fransson stod i våra tre senaste vinstmatcher och prognosen att han får fortsätta stå är mycket god. Enligt källor vill man få igång "gubben" genom att ge honom matcher. En tanke god som någon. En formstark Fransson vill vi alla ha och enda sättet att komma i form är att spela matcher. Mitt tips är därför att vi får se "Frallan" på isen i dagens match.


Oscar Steen är en mycket duktig ishockeyspelare. En fullt återställd och matchtränad Oscar tillhör sannolikt det allra översta toppskiktet i Hockeyallsvenskan. Nu är vi inte där, ännu. Ganska långt ifrån, faktiskt. Vad jag förstår kommer Oscar gå in på Connys plats med Fredrik Johansson och Jan Urbas. Han får börja som ytterforward. Inte alls dumt. Som ytterforward behöver han inte åka som en tok för att täcka upp bakåt. De jobbet får någon annan göra, tills vidare. Gissar att Linus Svedlund, som extraforward, kommer ta några byten i den formationen för att avlasta Oscar i hans första match på cirka ett halvår!


Nu kör vi! Bloggen är optimist och tippar helt ogenerat vinst med 6-2!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar