25 december 2014

Favorit i repris #4

Detta inlägg postades ursprungligen den 26 december 2009. Kommer ni ihåg? Läs och begrunda. Känns inte vissa saker igen? Det var inte alltid bättre förr, bara förr....

-----------------------------------

Det händer saker i vår förening. Bra eller dåligt? Det vet man aldrig till en början utan svaret på hur en förändring påverkar sin omgivning ges först i efterhand. Ibland måste man låta en förändring sjunka in, sätta sig, hitta sin form, sina egna uttryck innan man berömmer eller fördömer. Som ni alla vet har denna säsong inneburit en del personförändringar i föreningen. Går vi lite längre tillbaka så kan vi summera följande:


Johan Thornberg lämnar uppdraget som tränare, kliver tillbaka som sportchef, rykten gör gällande att Johan är på väg tillbaka som tränare men deklarerar istället oväntat att han vill ha en "timeout" från ledarskapet inom föreningen! Försvinner ut ur föreningen till mångas förvåning och besvikelse!

Peter Popovic kommer in mitt under brinnande säsong som stöd till Lars Ivarsson som plötsligt blev förstetränare efter Johan Thornbergs "avhopp". Envisa rykten gjorde gällande att det var Peter Popovic som bidrog mest till att vända lagets form till en succéartad insats under vårsäsongen 08/09. Inför denna säsong vill bägge parter, Peter och föreningen, se en förlängning av hans uppdrag som andretränare, men, något går snett i förhandlingarna inför säsongsstarten och plötsligt har Peter Popovic kritat på för SSK!

Lars Ivarsson inleder denna säsong om huvudansvarig tränare, med Fredrik Nilsson på sin sida, men efter ett antal matcher där laget underpresterar våldsamt väljer föreningen att "kicka" Ivarsson. Han kliver ned och tar hand om J20. Istället för att rekrytera en ny tränarkraft utifrån väljer klubben än en gång att rekrytera internt. Fredrik Nilsson, som gör sin första säsong som tränare på seniornivå, tar över huvudansvaret för gulsvart! Detta till stor besvikelse för många som gärna sett en "etablerad" tränare utifrån!

Curt Lundmark kontaktas och skall fungera som "stöd" och "coach" för Fredrik Nilsson. Ingen kan förneka att Curre besitter en imponerande meritlista som tränare, men, åter är det en "interrekrytering" där man hittar ledare ur de egna leden! Det många frågar sig är vilken inställning Curre har till sin "gamla förening" med tanke på allt skit han fick utstå vid konkursen. Han hade även vid olika tillfällen uttalat en ovilja att hjälpa till i gulsvart i framtiden med tanke på att han kände sig bitter och sviken efter denna affär.

Clas Lindblom kontaktas av klubben och tackar ja till att fungeras om andretränare vid sidan av Fredrik Nilsson. Clas meriter som tränare är minst sagt vaga och valet av honom får ses som en ren budgetlösning att gälla "tills vidare"!


Laget fortsätter, trots dessa förändringar, att prestera under sin förmåga. Leif Rohlin svingar då sitt trollspö och skakar fram en korttidsvärvning. In i laget kommer Patrik Yetman. En kanadensare som vill spela till sig ett kontrakt i - ett annat lag? Efter endast sju eller åtta matcher lämnar så Yetman laget för fortsatt spel i SSK! I samband med denna övergång lyckas åter Rohlin locka in en transatlant till klubben nämligen en spelare med dubbla pass. Både Italienare och Amerikan! Hans namn är Carl Corazzini. Det hela slutar med att Carl skriver på ett kontrakt som gäller vårsäsongen ut!

Leif Rohlin meddelar att han tar en "timeout". Föreningen gör ett lamt uttalande där de säger att Leffe behöver komma ifrån ett tag, få lite distans, samt att han tagit väldigt illa vid sig av lagets dåliga resultat.

Där står vi nu inför omstarten med match hemma mot IKO på söndag. Man kan lungt säga att det varit en del turbulens i föreningen det sista året. Inte alls något som man vill se i en förening med ambitioner att för varje säsong ta ett steg till mot det slutliga målet - ES!

Är det slut med detta? Icke! Turbulensen fortsätter och i dagarna cirkulerar rykten om att några spelare är på väg ut ur truppen samt att en målvakt är på väg in!

God fortsättning alla hockeyvänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar