4 december 2014

Ny seger för Skultuna

Under tisdagskvällen var det ny match i Kvarnbackahallen och undertecknad var givetvis på plats. Denna gång följde frugan med och ville se "vad som var så kul med division tre hockey". Vi kom fram lagom till nedsläpp och fick se ett Skultuna som fullständig körde över Sala med fart och fläkt de första tolv minuterna av första perioden. Känslan man fick var att Salas taktik gick ut på att låta hemmalaget "åka av sig" innan man själva började spela ishockey. Trots ett monumentalt spelövertag hela första perioden lyckas inte Skultuna peta in mer än en puck. Målet kom sent men efterlängtat vid 19:43. Självklart var det poängkungen Max Eriksson som höll sig framme. Med bättre skärpa i avsluten kunde hemmalaget redan avgjort denna match under denna period.

I den andra perioden klev Sala fram allt mer i spelet och började skapa en och annan chans men det var fortfarande Skultuna som skapade mest. Följdriktigt kom både 2-0 genom Magnus Nygårds och 3-0 via Simon Holm. Men Sala gav inte upp utan utnyttjade ett powerplay där de reducerade genom Marcus Söderlund till 1-3. Nästa mål blev dock hemmalagets då Max Eriksson kämpade in 4-1 i boxplay med god hjälp av Erik Fhürong som bidrog med starkt förarbete, Matchen kändes i det läget avgjord då målet gjordes med knappt en minut kvar av andra perioden. Sala ville dock annat och lyckades peta in reduceringen till 2-4 med endast 22 sekunder var genom Marcus Söderlund som därmed var tvåmålsskytt i matchen. Ett mål som kändes väldigt onödigt och får tillskrivas lite nonchalans av hemmalaget. Det gäller att spela färdigt hela perioden, typ!

I den sista perioden kom Sala, stärkta av sin reducering till 2-4, ut hårt från start. Man ville verkligen ge det en chans att gå ifatt. Olyckligtvis för Sala drog deras Erik Hedström på sig en utvisning som utmynnade i matchstraff. Skultuna fick då chansen att definitivt avgöra matchen genom spel i powerplay under fem minuter. En chans som laget slarvade bort. Trots tappra försök från bortalaget förmådde de inte skapa tillräckligt många heta chanser för att hota Skultuna riktigt ordentligt. I ett sista desperat försök tog de ut målvakten bara för att se hur Skultunas Magnus Nygårds elegant singlade in pucken från mittzon fram till 5-2.

Matchen fick en lite tråkig avslutning då det började gruffas och stökas efter Skultunas mål i tom kasse. Ett lite "bråk" i Salas zon fick Skultunas tränare Thomas Sjögren att begära timeout. Detta för samla sina grabbar och lugna ned känslorna på isen. Tanken var god men effekten av det hela sämre. Direkt vid påföljande nedsläpp skickades pucken ned i Skultunas zon och i en åkduell mellan två spelare i vardera laget, ned mot kortsargen, krokade de i varandra så olyckligt att Salas spelare flög handlöst in i sargen. Såg väldigt otäckt ut. Från den position som jag stod i såg jag ingen ojusthet men domaren bedömde annorlunda. Skultunas Tim Lindström bedömdes ha utfört en checking from behind och belönades med 5+20 för tilltaget.

Som sagt. En tråkigt avslutning på en match som i övrigt höll en bra nivå spelmässigt. En bra match helt enkelt. Underhållande att titta på. Två lag som kämpade in i kaklet. Skultuna kändes genomgående som "lite vassare" med mer "spets" än Sala.

Då jag följt Skultuna allt sedan de begick ispremiär är det roligt att kunna konstatera att det ständigt, för var match jag ser, tycks fungera bättre och bättre spelmässigt. Detta borde glädja sportchefen lika mycket som nog så många kalla öl i bastun!

- Men fru konstaterade efter matchen att "det här var ju som riktig hockey".