25 december 2014

Hur blir det nu då?


Strömberg ut - Steen in 
Kan inte låta bli att fundera lite inför matchen mot Karlskrona den 27:e. Hur blir det nu? Kan vi verkligen fortsätta rada upp segrar? Detta trots att det ständigt "händer" saker i spelartruppen. Som bekant skadades Jeremy Williams hemma mot Oskarshamn och har inte medverkat i de senaste vinstmatcherna. Nu kan vi addera Conny Strömberg till listan av spelare som saknas i truppen. Två otroligt viktiga spelare. Två spelare som är/var tänkta att bidra med mål och poäng, framför allt i vårt powerplay.

Nu har jag ingen aning om vilken status det är på Jeremy Williams men vad jag förstår får vi vänta på hans återkomst ännu en tid. 

Egentligen är det rent av häpnadsväckande den utveckling som skett den senaste tiden. En ung och oerfaren huvudtränare har lyckats med konststycket att skapa ett vinnande lag trots att de som var tänkta att bära truppen inte längre finns med. Tänker då givetvis på McGrath och Fornataro. Ur det "kaos" som rådde har Martin Filander lyckats vända och vrida saker till det bästa. Imponerande. Givetvis med god hjälp av sportchefen Niklas Johansson som lyckats "bygga om" truppen under brinnande säsong på ett exemplariskt sätt. 

Frågan jag ställer mig är om laget kan fortsätta att ånga på trots Connys frånfälle? Nu tänker jag inte bara på att spelaren Conny saknas utan mer på den eventuella påverkan hans hastiga sorti ur truppen har fått. 

En annan sak, men mycket mer positiv, är att nu ska Oscar Steen matchas in i laget. På något sätt känns detta som ett utmärkt sätt att fokusera på rätt saker. Vi struntar i det som varit, och farit,  och gläds istället åt det som komma skall. En perfekt övergång till något nytt och spännande. Själv har jag väldigt stora förväntningar på Oscar. I honom ser jag en spelare som på relativt kort tid kan växa fram till en otroligt viktig pusselbit som ett lagbygge innebär. Väldigt intressant att se var han matchas in, i vilka spelformer han får delta. 

.. det var lite om det..








6 kommentarer:

  1. Tror segerraden bryts.
    Karlskrona har visserligen fyra pjäser på skadestånd. Men de är nog det jämnaste laget i HA. Inye beroende av enskilda spelare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. KHK är bra. Ett av de lag som haft ett bra grundspel redan från seriestart.

      Radera
  2. Ja absolut nu ser vi framåt. Men nog är det märkligt om det inte skulle märkas att den som gjort mest assist är borta. Läste en intervju med Davidsson på hockeyallsvenskan.se

    SvaraRadera
  3. Intressant om Bjurö i den intervjuen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bjurö var ett osäkert kort. Bra målvakt, ja, men ingen visste hur bra. Nu vet vi:)

      Radera
    2. Ja mycket intressant att han säger att Bjurö gav trygghet åt laget med sitt spel. Det märkte vi som såg på också

      Radera