4 december 2014

Tredje raka - på hemmaplan!

Två nöjda målskyttar - Bromé och Urbas!



Västerås - Asplöven 4-2
Den satt som en smäck, segern! Under den andra perioden lyfte hela laget några snäpp och plötsligt skymtade man hela den potential som ryms i laget. Precis som i de tidigare två hemmamatcherna blev det andraperioden som avgjorde matchen. Då satte vi in rycket, trycket, knycket som knäckte Asplöven: 

Västerås - Björklöven (0-0)(3-0)(1-0) 4-0
Västerås - Almtuna (1-0) (3-0)(0-1) 4-1
Västerås - Asplöven (1-0) (3-1) (0-1) 4-2

I alla tre matcher spelade vi sedan av matchen i den tredje perioden på ett hyggligt kontrollerat sätt. Mycket bra!

En annan gemensam nämnare för dessa tre matcher är att vi tagit ledningen i samtliga, fått utdelning på vårt powerplay, och genom detta skaffat oss momentum. Så enkelt, egentligen!

Ytterligare en gemensam nämnare är ett betydligt mer solitt backspel där närmast alla tidigare misstag minimerats avsevärt samt ett stabilt målvaktsspel.

- Hockey är en himla enkel sport att utöva om alla gör det som är tänkt - samtidigt!


Från kvällens match tar jag med mig följande:

- Mathias Bromé fick äntligen, ÄNTLIGEN, hänga en balja! Ett klassmål. Först skrinnar ifrån sin motståndare, sedan ser han till att lägga tillrätta pucken som rullar fram på isen, för att sedan bara TRYCKA in TRISSAN i bortre krysset så det SJÖNG i VIRKET! Är dock lite besviken på att han inte bjöd på "rätt" målgest. Vet att han har en specialare på lager. Den vill jag se nästa gång trissan söker nätet...

- Jonte Berg kan INTE GÖRA MÅL! Ungefär så vill jag uttrycka mig efter dagens match. Snacka om oflyt för honom idag. Kan man komma närmare? Knappats troligt. Bara under den första perioden hade han två jättelägen att lägga in trissan men det var som förgjort. Har Mathias Bromés "förbannelse" nu överförts till Jonte?

- Conny Strömberg kan man inte låta bli att gilla, uppskatta, tycka om, vad som helst. Vilken lirare och KÄMPE! Idag överraskade han hela hockeysverige genom att ta egna avslut. Belönades med ett vackert mål för detta. 

- Robin Jacobsson är bra. Smäller på, dribblar, passar, och har sig. Det mesta flyter på, det mesta blir rätt, och det ser för det mesta så himla bra ut. Idag två nya assistpoäng!

- Broc Montpetit gjorde mål, igen! Sliter, åker, dribblar, tacklar, och gör som vanligt otrolig nytta. Kan VLT månne höja hans betyg till en tvåa nu? (Fick en etta förra hemmamatchen)

- Jan Urbas fick hänga sitt första(!) mål i den gulsvarta dressen. Gjorde i allt övrigt ett gediget arbete i sina byten.


Spelet i fem mot fem såg idag än lite vassare ut än i tidigare matcher. Det börjar synka allt mer i kedjeformationerna. Lovande!

Powerplay gav viktigt ledningsmål och momentum i matchen. Vi landade på 50% i denna spelform i dagens match. Väl godkänt!

Defensiven känns allt mer stabil. Alla backar såg väldigt bekväma ut i kvällens match. Fick oftast perfekt understöd av varandra eller forwards och kunde spela loss puck och starta anfall. Lovande!


Den enda smolken i kvällens glädjebägare var Nick Angells fummel med puck och uppspel i slutminuterna. Helt oattackerad, från burskydd, lyckades han spela fast sig själv, tappa puck, dra på sig en utvisning, som gav Asplöven möjlighet att reducera till 2-4. Drog dessutom på sig en ny tvåa direkt när han kom in på isen för "snack" och försatta laget i trångmål, helt i onödan. Visserligen var segern inte hotad, men, tråkigt för Bjurö som tvingades släppa in ett mål till. Förväntar mig betydligt bättre disciplin av en sådan skicklig spelare...


Kvällens "Clowneri" bjöd Sebastin Idoff  i Asplövenkassen på. En ytterst liten "puff" av inåkande Conny Strömberg fick Idoff att dö sotdöden. Trams, säger jag. Den typen av agerande är skamligt. Domaren köpte dock konceptet och visade ut Strömberg på två minuter. Än mer skamligt! 

Nu går vi för fjärde raka...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar