16 oktober 2011

S S KIdag igen. Match mot Kringlorna. På sin hemmais har de lyckats väl denna säsong. Bland annat betvingat Örebro på alla poäng. Så visst kan de sprattla till i sin hemmaborg. Fullt naturligt. Man får ha i åtanke att så fort det blir bortamatch för SSK så bär det iväg mot okänd mark. Inte många spelare har besökt de arenor där allsvenska lag huserar. Kan vara nog så omtumlande att komma till Gränbyhallen anar jag. Misstänker även att SSK kommer spela bättre och ta fler poäng nästa gång de spelar borta nu när de vet hur det ser och och går till på alla arenor.

Vad kan man då förvänta sig av Gulsvart? Tja, med tanke på de senaste matcherna vill man gärna se att de är med från start. Förhoppningsvis redan i första perioden. Mot Bofors kom vi igång en kort stund i tredje men det var försent. Mot Rögle varvade vi upp i mitten av andra och det räckte till oavgjort. Enkel matematik ger då vid handen att vi har en god chans till alla poäng om vi börjar spela redan i första perioden..

Vad måste då fungerar bättre än i den senaste matcherna? Ganska enkelt att svara på:
- Tillbaka till vårt normala målvaktsspel. Det fanns puckar som både Sperrle och Lars Johansson kunde tagit i de senaste matcherna..
- Tillbaka till vårt normala backspel. I matchen mot Rögle såg det inte bra ut. Allt för ofta hamnade backarna på hälarna och blev pucktittare och överspelade. Sluta med det - nu!
- Offensiven. Nu är det slut på inkörningsperioden för många spelare. Nu är det dags att börja leverera. När förstafemman, L.Ö.K, slutar producera måste andra kliva fram. Lyckligtvis gjorde Jonte Berg det senast mot Rögle. Men fler måste komma ut ur bekämlighetszonen och börja leverera.

- Mikael Zettergren. På min karta är han inte godkänd. Inte på långa vägar. Han är värvad att göra poäng. Många poäng. Gör han då poäng? Det har nu gått tio(10) omgångar och vi väntar fortfarande på att det ska lossna. Hur länge ska vi vänta?

- David Lundbohm. Svag försäsong samt drabbades av handskada och bortovaro när serien väl drog igång. Gjorde mål senast vilket är bra. Men helhetsintrycket av Davids insatser i Gulsvart är under gränsen för godkänd. Han är inte värvad som brunkare. Han ska vara en sniper. Han ska göra poäng. Dags nu att han hittar formen...

Kenneth "Bacon" Bergqvist. Strålande ett antal matcher för att helt försvinna de senaste två. Gillar inte att en sådan duktig spelare gömmer sig när det går som tyngst. Kenneth är en spelare som man förväntar sig mer av. Med alla sin rutin borde han kunna gå in och visa hur man tar tag i matcher och vänder till sin fördel.

Thomas Mitell. Underbar med puck och klubba över hela isen. Det kan ingen ta ifrån honom. Frågan är dock hur Waltin tänker nu. Vem ska spela i par med Mitell och täcka upp bakåt när han "dribblar" på offensiv blå? Mitell måste få fortsätta sitt offensiva spel men hur säkrar man defensiven.

Ny center!
Tycker även att det är dags att hitta en naturlig center med lite tyngd att sätta in i laget. Visst har W. Karlsson, M, Ljungh och M. Kinnisjärvi gjort det bra så här långt. Men frågan är hur länge de orkar? Det är tufft för två nyuppflyttade juniorer att ha sådana framträdande roller i ett lag med ambitionen att nå högt i tabellen. 

Kan vi hitta tillbaka till vår säkra defensiv, målvakterna komma upp till sin normala nivå, samt vårt pp fortsätta ge utdelning så ska vi kunna ta alla tre poäng i dagens match. Om dessutom Broc Little slutar skjuta stolpe ut och istället stolpe in samt sätter sina frilägen - då kan vi vinna ganska enkelt...


OBS! Nästa tipsomgång onsdagen den 19/19

1 kommentar:

  1. Grattis!
    Min dotter gav mig en reflektion, hon sa: Först AIK sedan Växjö, nu kommer Västerås.
    Håller vi på att byta ut elitserien? Ja ta mig fan! Vore det inte underbart.
    Hm, i år tror jag att vi byter FBK mot Västerås.

    SvaraRadera