21 oktober 2011

Västerås - Mora 2-1(sudden)

Inte mycket att skriva om - egentligen. Återigen har Gulsvart enorma problem med spelet på hemmaplan. Det mesta går fel. Har det gått troll i klubba och puck? Funderar spelarna så mycket på "varför" att de inte fokuserar på att hitta lösningar? Något märkligt är det som händer. Vi har fullt sjå att överhuvudtaget få in trissan i nät i vår egen arena. Mot Leksand mäktade vi med ett(1) spelmål. Mot Bofors noll(0), mot Sundsvall två (2) och nu mot Mora två mål varav ett i sudden. Lägg till matchen mot SSK där vi klarade av att göra två(2) mål. Inget vidare facit på hemmaplan kan man tycka.

Är det vi som är dåliga eller är det våra motståndare som anpassar sitt spel så till den milda grad att de lyckas neutralisera vår offensiv? Har svårt att tro det. Speciellt med tanke på att vi faktiskt "öser" in mål på bortaplan. Är det lättare att spela borta mot lag som blottar sig när de själva går framåt? Kanske det kanske. 

Nåväl. Får vi inte bättre fart på vår offensiv inför vårt möte med Örebro tvingas vi åter förlita oss på vår defensiv och vårt målvaktsspel. Det kan gå det också. Ett offensivt Örebro som anfaller för fulla muggar kan bli ett offer för snabba spelvändningar. Idag var det svårt att skapa spelvändningar då Mora oftast behöll minst fem spelare i egen zon hela matchen. Åtminstone kändes det så. 

Dock får man inte vara allt för negativ i sin kritik. Vi leder ännu serien trots att spelartruppen visar tydliga tendenser på att vara slitna. 

Dagens lirare, i mina ögon, var faktiskt Mikael Zettergren. Jädrar vad han slet i sina byten för att skapa något men han måste få bättre understöd i spelet. Förhoppningsvis kan Fredrik Johansson gå in vid hans sida och mata "Z" med lite vettiga pass. Skönt också, givetvis, att vi har en spelare som Kenneth "Bacon" Bergqvist som kan kliva fram och sätta några direkt avgörande kassar. 

Men, vad ska vi ta oss till med David Lundbohm?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar