30 oktober 2011

Toppen

Det är klös i gulsvart..


En fjärdedel av serien är spelad och vi är med. Rätt roligt faktiskt. Ovant. Kul. Intressant. Dessutom ser det inte ut som om vi tappar spelet, tempot, eller tron. Efter den nesliga förlusten hemma mot Örebro åkte grabbarna ned till Borås och kämpade till sig tre nya poäng. Starkt. Underbart. Härligt. Så ska en slipsten dras. Vårt spel på bortaplan är - formidabelt!

Frågan är hur det kommer gå i fortsättningen. Kommer vi klara av att hänga kvar där uppe? Faktum är att jag tror det. Banne mig. Jag tror det utifrån följande basfakta:

- Vi har ett grundspel som spelarna följer från första till sista nedsläpp. I alla matcher. Laget bara mal på. Detta oavsett om man får första målet eller hamnar i underläge. Än så länge har vi bara kommit fel i en match. Den hemma mot Bofors. Där var vi inte med - riktigt. Trots detta vara vi faktiskt väldigt nära att gå ifatt i sista perioden innan den olycksaliga incidenten där Thomas Mitell blev överspelad i eget powerplay och Bofors kunde kontra in matchvinnande 2 - 0.

- Alla formationer som kommer in på isen gör jobbet. 

- Vi har två bra målvakter som ännu inte visat upp sin fulla potential. Det finns lite till att förvänta sig där. Speciellt hos Lars Johansson. Kan han spika igen i några matcher är mycket vunnet. Sperrle spelar nog på sitt max just nu. Där kanske kan man inte ska kräva mer. Jo, föresten! Han måste sluta jiddra med puckar bakom eget mål!

- Även om vårt powerplay inte firade några triumfer i matchen mot Örebro så finns där ett grundspel som är milsvitt bättre än det vi hade förra säsongen. När det klaffar i powerplay kommer vi få många enkla och kanske avgörande mål. 

- Boxplay är bra. Mot Örebro senast åkte vi dit på två mål i två boxplay. Det är sådant som händer. Men i stort är vi riktigt bra att försvara oss i numerärt underläge.

- Vi har bredd på spetsen. Till skillnad mot förra säsongen har vi fler spelare som kan göra det lilla extra. Senast mot Örebro visade David Lundbohm upp lite av detta. Ett snabbt distinkt avslut till 1-2. Kenneth "Bacon" Bergqvist är av samma sort. Försvinner ur matchbilden ibland men så smäller det bara till när läget dyker upp. 

- Vi har spelare som ännu inte börjat leverera. Dels skadedrabbade Fredrik Johansson men även Mikael Zettergren. Fram till matchen borta mot Borås hörde Marcus Ljung till den skaran men efter sina två mål har han troligen brutit isen och vågar ta fler enkla avslut.

En fråga man kan ställa sig är hur länge vår L.Ö.K -kedja ska hålla? I match efter match skapar de tryck, chanser och drar in poäng. När kommer våra motståndare att börja spela annorlunda mot dem för att sätta stopp för deras framfart? Kommer Broc Little få fortsätta härja ostört i anfallszon i fortsättningen eller får han en ryggsäck att dras med? Jag förutsätter att inget lag går in för att medvetet skada honom..

Den enda farhågan jag har gällande L.Ö.K är om William Karlsson ska få någon form av reaktion. Orkar han verkligen hela vägen? Vi får inte glömma bort att grabben endast är arton år och spelar sin första säsong som ordinarie i A-laget..

Om jag ska summera mina tankar så finner jag att laget går bra men det finns fortfarande lite mer att plocka ut och fram. Den dagen då alla spelare når upp till sitt max då blir vi riktigt svårslagna. Samtidigt måste vi hålla alla tummar för att vi inte drabbas av skador. Två eller tre skador på bärande spelare och vi kan få det riktigt jobbigt...

Min prognos, just nu, är att vi kommer hänga kvar i toppen åtminstone fem till sex omgångar till. Så långt fram vågar man sia.

Kommande fem omgångar:
Västerås - Tingsryd  Här ska det inte vara något snack.
Prognos: 3 poäng
Leksand - Västerås  Med tanke på vårt fina bortaspel finns en god chans till poäng.
Prognos: 1 -3 poäng
Västerås - Oskarshamn Återigen en match som vi ska vinna för att vara med i toppen.
Prognos: 3 poäng
Västerås - Malmö Traditionens makt är stor. Minns inte när Malmö senast vann mot oss i Rocklunda!
Prognos: 3 poäng
Västerås - Almtuna Här ska vi ska vinna även om Almtuna alltid är luriga att möta.
Prognos: 3 poäng
Bofors - Västerås Riktigt svår match men återigen: -Vårt spel på bortaplan har varit bra hela säsongen.
Prognos: 1 - 3 poäng

Det var det hela för denna gång...

2 kommentarer:

  1. Olle,

    Vi har kommit en fjärdedel in i serien. Det är 52 omgångar...

    SvaraRadera
  2. Ornstedt! Det beror på hur man räknar. Räknar man fel, som jag gör, så blir det rätt:) Men ska givetvis ändra det..

    SvaraRadera