10 oktober 2011

Bofors nästa

Bobcats

När ska Gulsvart snubbla till, tappa farten, mista fokus, gå på pumpen? Självklart kommer det en mellandagsmatch även för oss. Frågan är bara när? När passar det bäst? Ska vi ta smällen på hemmaplan eller vänta till en lurig bortamatch. Varför inte mot - Sundsvall? Å andra sidan finns det inget som hindrar att vi vinner igen, och igen, och igen. Men hur sannolikt är det att vårt fenomenala flyt fortsätter? För så är det. Ett bra lag måste inte bara vara skickliga de måste även ha en del flyt.

- Minns bortamatchen mot Tingsryd där vi i slutminuterna lyckades sätta den vinnande pucken i mål.
- Minns bortamatchen mot Oskarshamn där vi var nära att tappa en säker ledning på fyra mot noll till nästan lika. Oskarshamn var faktiskt bara ett ribbskott ifrån att peta in reducering till 3 - 4 i början av andra perioden.
-Minns hemma mot SSK där vi inte alls övertygade första två perioderna men ändå gick till ledning med 2 - 0.
-Minns den senaste bortamatchen mot Almtuna där vi i inledningen av andra perioden var rejält pressade vid ledning tre mål mot ett. En lyckad timeout av Waltin och en fumlig AIS-back senare hade vi stängt matchen med William Karlsson formidabla 4 - 1 mål.

Det är lätt att glömma att det i varje match finns sekvenser där allt kan gå fullständigt åt pipsvängen. Det är, som man säger, små marginaler även i matcher som vinns ganska komfortabelt. Här tycker jag Mats Waltin är mästerlig i sina efteranalyser av matcherna. Han pekar gärna på just detta att man hela tiden måste göra rätt saker på isen. Inte börja tumma på matchplanen, inte fuska med arbetet, inte frångå sitt uppdrag. Detta oavsett om man leder med 5- 0 eller ligger under med 0 - 2.  Det är den mentaliteten som burit laget dit det är idag. Att inte sluta jaga efter motståndare eller börja vila på skären i väntan på periodpaus eller slutsignal har blivit lagets signum..

Kan Mats bara få upp killarna på samma nivå i hemmamatchen mot Bofors så har vi en god chans att plocka hem ännu en trepoängare. Men glöm att det ska bli en enkel match! Bofors har tydligen börjat hitta hem till ett spel som matchar spelartruppen ypperligt. De kommer spela oerhört aggressivt mot våra backar och ställa till med kaos i vår zon om vi inte håller upp huvudena och är kvicka i besluten. Det kommer bli en spännande prövning för våra unga och spelskickliga backar. Lyckas de, som tidigare, behålla kylan och servera forwards med fina förstapass kan det öppna sig enorma luckor i mittzon för givande spelvändningar. Misslyckas de däremot kan våra relativt lätta backar få det jobbigt i man-mot-manspelet runt sargerna och framför eget mål.

Det bästa är givetvis att snabbt hänga två kassar och sedan spela på Bofors misstag. Kontra in puck på puck tills hesa Fredrik ljuder. Så tycker jag vi gör...