8 oktober 2011

Mera eftersnack..

Aj aj aj, vad det bultar och det bankar.. (Gråhns möter Viktor)


Vad gjorde han, egentligen, den där Almtunaspelaren som hoppade in i vårt bås i slutet av tredje perioden? Tog han fel bara, i hastigheten, eller blev han plötsligt färgblind? Kan det bero på att han bytt mellan tre klubbar på kort tid och därför hade svårt att hitta till rätt bås? Den jag pratar om är naturligtvis Stefan Gråhns. Maken till märklig incident får man leta efter.

Enligt Mats Waltin hade nämnde Stefan Gråhns åkte omkring mest hela matchen och "bjäbbat". Just så uttryckte Mats det hela. Bjäbbat! Då kommer jag osökt att tänka på hund. Liten hund. En sån där som man kan ha i handväskan - typ. En luden liten sak som skäller på allt i vissheten om att så fort det drar ihop sig till bråk så plockas den upp av matte som gömmer den i armvecket tills faran är över. Där sitter den sedan och "bjäbbar" kaxigt. Just så tänker jag mig att Stefan Gråhns är. En som far runt och "bjäbbar" men aldrig är riktigt beredd att betala priset för sin uppstudsighet. Och en sån ska vara lagkapten! Bevare mig väl.

Enligt Mats Waltin var det Viktor Mårtensson som markerade från båset till Stefan Gråhns att han skulle sluta "bjäbba" och istället göra upp handgripligen. Man mot man. Bringa mot bringa. För att inte helt förlora ansiktet inför lagkamrater och hemmapublik valde då Gråhns att kasta sig in i vårt bås och där "markera" sin närvara genom att klösa och riva lite på allt som var gult och svart. Allt i vissheten om att han inte kunde komma till någon större skada på det viset och för att undvika ett möte på öppen is med vår Viktor Mårtensson. 

Till råga på allt stod Bobo och gjorde obscena gester mot vårt bås. Istället för att banna sin egen lagkapten för detta märkliga tilltag tycktes han ge honom sitt bifall. Kanske Bobo var lite bitter...

Ännu mer Stefan Gråhns

2 kommentarer:

  1. Jag gillar denna syrliga karamell Gurkolle ;)

    SvaraRadera
  2. Det är det som är det fina med ordet/en. Man kan linda in budskapet att tolkas av läsaren :)

    SvaraRadera