29 oktober 2011

Almtuna och Bobo

- Han ska bort!


Som bekant har Bobo fått lämna Almtuna med kort varsel. Spelarna gillade tydligen inte det ledarskap som han stod för. Bakom ryggen på föreningen, och sin tränare, genomförde spelarna därför en kupp. De ordnade en omröstning om sin tränares framtid. Utfallet resulterade i att föreningen tvingades kasta ut Bobo i höstmörkret. Motiveringen löd: - Vi kan inte behålla en tränare som ej åtnjuter spelarnas förtroende!

Tja, vad skulle företrädarna för föreningen säga? De satt med Svarte Petter i handen och fick svälja förtreten, stoltheten, och köpa grisen i säcken.  

Som ni säkert läst i tidigare inlägg på denna blogg har jag aldrig varit någon vän av Bobo. Men i detta fall är det av sekundär betydelse. Det primära är, anser jag,  det märkliga sätt som spelarna agerade mot sin tränare och sin förening, tillika arbetsgivare.

- Vad spelarna nu uppnått med sitt agerande är att försätta sin egen arbetsgivare på pottkanten. De har även försatt sig i en situation där de själva måste bevisa att de gjorde rätt. Det enda sättet de kan lyckas med detta är att göra något de inte gjorde under Bobos ledning - nämligen börja vinna matcher. Och hur har det då gått med det? Hur mycket lyfte spelet efter att man sparkat sin tränare? 0 - 3, 0 - 2. Så blev det. I två raka matcher har man blivit nollade!

- Var det den effekten spelarna ville uppnå? 

Det är inte någon tränare i Almtuna som har föreningens framtid tyngande på sina axlar. Det är alla de spelare som drev igenom beslutet att rösta - och rösta bort - som just nu sitter med det allra största ansvaret. Kommer de kunna leva upp till de förväntningar som de själva skapat genom sitt agerande? 

- Hur var det nu? Det var Bobos fel att vi förlorade.........

1 kommentar:

  1. Föreningen såg kanske en öppning i spelaromröstningen och tog den. Om sammarbetet har spårat ut mellan flertalet spelare och tränaren, vad göra då? Sparka stora delar av truppen, sparka tränaren eller säga till spelarna - Vi skiter i vad ni tycker, Bobo blir kvar. Då skiter det sig antagligen totalt till ingens glädje. Nä nä, jag tror klubben tog chansen när den kom.

    SvaraRadera