5 oktober 2011

Västerås - SSK 2-0

Sitter mest och myser. Är det så här det känns att vara bäst? Bäst i serien! Om så är fallet stannar jag gärna kvar i detta tillstånd några dagar till.

Gör vi en kanonmatch? Nej, det kan man inte påstå. Och det gör bedriften än bättre. Under de två första perioderna kändes det som om vi bara var  ett felskär från att bjuda in SSK i matchen. Visst skapade vi chanser men samtidigt hade vi stundtals rätt svårt med SSK:s ivriga attacker. De lyckades låsa fast oss i egen zon några gånger tack vara bättre fysik, kändes det som. Men som vanligt, får man säga, fick inte motståndarna till några riktigt vassa avslut trots sitt slit.

Rent allmänt tycker jag SSK spelade en frejdig ishockey med mycket fart och en del finess. Känslan fanns hela tiden, under de två första perioderna, att det hade varit oklokt att bjuda SSK på ett mål. Då hade de nog fått energi tillräckligt för att hota oss allvarligt. Nu fick de aldrig in trissan och vi kunde gå till pausvila inför sista perioden med en 2-0 ledning.

Som vanligt funderade man över vilket scenario som skulle utspela sig i den tredje perioden. Mot Leksand senast kom vi ut väldigt starkt och var det lag som drev på mest hela tiden. Kunde vi upprepa denna bedrift och ta tag ordentligt i taktpinnen för att på så sätt stänga matchen? Visst kunde vi det! Jag är beredd att påstå följande: - Det sätt som Gulsvart genomförde sista perioden är nog det bästa jag sett på många många år! Snacka om total kontroll. SSK fick aldrig chansen att sätta in någon offensiv. De fick knappt låna pucken. Vi spelade så smart, så säkert, med sådant tålamod, att man häpnade. Inte nog med att vi helt tog udden av SSK:s offensiv, vi skapade själva regelbundet hypervassa chanser framåt. 

- Jag är nästan andlös efter denna uppvisning

Att sedan Lars Johansson är bra det vet vi. Nu hade han, i ärlighetens namn, inte så många svåra ingripanden att göra men ett par tre räddningar var av hög karat. Räcker bra så..

Och sedan - Broc Little! Honom tänker jag tillägna ett alldeles eget inlägg lite senare.


3 kommentarer:

  1. Klockren analys GurkOlle! Sista perioden var det elitserieklass på hur man kontrollerar en motståndare. Hälsningar Mikael Norén www.vikfancentral.se

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet!

    Kul att det går så bra för VIK och extra kul för dig, GurkOlle, som är så engagerad. Ditt lag har ju inte direkt dominerat de senaste åren, så det här förtjänar du! :)

    SvaraRadera
  3. Tackar för berömmet! Visst är det kul att det går bra för Gulsvart. Men som alltid vill man ha minst en fot kvar på jorden. När vi mött alla lagen en gång vet vi mer om hur bra vi är - egentligen..

    SvaraRadera