15 oktober 2011

Rögle - Väserås 5-4(sudden)

Matchen utvecklades på värsta tänkbara sätt. Våra spelare tycktes sitta fast i samma koma som mot Bofors senast. Man gav genast bort initiativet till ett spelsuget Rögle som tydligen dominerade efter behag.  Vi får vara tacksamma att det inte rann iväg med fler mål bakåt innan laget äntligen vaknade till. Efter att tittat på bilder från matchen blir man lite besviken på de juniormisstag som låg till grund för Rögles mål.  Den defensiv som tidigare varit så vattentätt uppvisade plötsligt stora maskor. Rögle tilläts att spela puckar rakt genom slottet till fristående spelare medan våra backar stirrade puck!

Det var med andra ord en tung afton hemmavid framför rapporteringen från Everysport. När dessutom Broc Little fortsatte att bränna sina lägen(två stolpskott+frilägen) kändes det verkligen som ridån var på väg ned.

En annan sak som oroade under matchen var Thomas Mitell. Hemma mot Bofors blev han frånåkt några gånger, och det rejält, och tydligen hände samma sak nu. Mitell är grym offensivt, har extremt bra blick för spelet, och sätter ofta klockrena förstapass ur egen zon, men, han är l å n g s a m på grillorna.

Här kan det vara läge att backa upp honom med en kollega som kan täcka upp bakåt när han själv går framåt eller står på blå och balanserar med pucken..

Måste erkänna att luften gick ur mig fullständigt när Rögle gjorde 3-0. På bilder ser man hur våra backar mest är åskådare och låter Röglespelarna jobba in pucken. Taffligt minst sagt! Men, som man sagt tidigare, man ska aldrig ge upp. Även om jag gjorde det hade inte Gulsvart tänkt i samma banor. Sakta men säkert började man få fart på spelet och skapade chanser.

När första reduceringen kom kände jag mest enorm lättnad över att vi brutit måltorkan. Det tog 109 minuter mellan sista målet mot AIS och första mot Rögle! Rekord, någon? Sedan small det igen, och igen, och igen, och igen, och plötsligt hade vi tagit matchen till sudden. Makalöst! Trots att Rögle tryckte in 4-3 snabbt efter vår kvittering gavs det inte upp. När sedan David Lundbhom fick smälla in 4-4 i pp med 48 sekunder kvar var upprättelsen total.

Kanske fick vi här bevittna vilket virke det är i laget. Den moral de visade var fenomenal och beundransvärd. En vändning som de kan ta med sig i minnenas bagage och relatera till nästa gång det blåser emot. 

Att sedan Rögle sedan får smälla in 5-4 på grund av nytt taffel av våra backar utanför egen blå får man leva med. Det var en sådan kväll. Rögle hade gjort sig förtjänta av sina två poäng med tanke på att de länge ägde denna match.

Om man summerar matchen kan man enkelt uttrycka det som att det fanns två vinnare. Rögle tog sin andra raka seger och kan börja sin  klättring i tabellen medan vi bröt måltorkan och visade upp lite av det spel som faktiskt fört oss till serieledning..



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar