6 oktober 2011

Usch-tuna på en fredag...

Leif "momentum" Boork

Det finns roligare sätt att börja en helg med än en bortamatch i Gränbyhallen. Jag kan rent av tänka mig att rabbla upp sextiofyra saker som är roligare. Men, se det tänker jag inte göra. Istället nöjer jag mig med att konstatera fakta. Fakta är, bland annat, att vi har hemskans svårt att besegra AIS i deras egen borg. Dessutom brukar vi åka på så kallade vändningar. En företeelse som innebär att man tror att det egna laget har koll, att segern är inom räckhåll, då allt bara rasar ihop. Man skulle kunna kalla fenomenet "Lex AIK" numera. Minns med fasa en match då Boorken härskade som tränare i Almtuna. Vi hade trygga tre noll i sista perioden och allt var klappat och klart. Men vad händer? Inom loppet av några futtiga minuter går AIS ifatt och förbi! Lex AIK! 

Det var inte första gången det hände. Och definitivt inte sista. Förra säsongen var det samma visa. Vi hade vid två tillfällen stabila ledningar som plötsligt bara gick upp i rök. Sedan stod vi där med slokande gurka och mådde pyton. Almtuna tycks ha någon slags extra växel att lägga in när det vankas gurka på menyn. 

Så frågan är hur scenariot blir i morgondagens match. Kanske det är taktiskt riktigt att bjuda AIS ledningen i matchen, ge dem ett eller två mål att gotta sig åt, för att sedan ta kommandot och vända på steken. Det kan överrumpla dem fullständigt. Varför inte låta dem leda med 3 - 0. Bloggen hänvisar till Håkan Södergrens käpphäst att det är "svårt att leda med tre mot noll". Eller varför inte vänta tills det står 7 - 2 till AIS och så gör vi en HV71 och vänder på steken. Lex AIK - ni vet!

Tycker generellt att dagens tränare är lite fega med att prova något nytt...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar