24 oktober 2011

Ambivalent är ordet - sa Bill!

Det är inte lätt att vara serieledare, har jag insett! På något sätt tillskrivs ett lag särskilda egenskaper om det leder en serie. Så kallade experter, som tidigare inte alls trodde på oss, måste ställa in sig i ledet och göra en "pudel". Allt för att rädda sin ära. Ett exempel på detta är Johan Thornberg. Allt sedan han lämnade sina uppdrag i vår föreningen och började agera "expert" på olika forum har han roat sig med att vara "mot" oss i det mesta. Till denna säsong tippade han oss på sjunde plats. Mer var inte att begära av vår trupp - tyckte Herr Thornberg. Men se så det blev. Vi leder fortfarande serien efter tolv fulla omgångar och kommer så göra även när alla lag spelat sin trettonde omgång. Nu finns det inget som säger att vi inte slutar på en sjunde plats i serien när vi summerar säsongen. Det måste man ge Herr Thornberg. Han kan med andra ord fortfarande få rätt. Det kanske det som är en experts sätt att överleva. Man påstår en sak, ändrar sig när det passar, och ändrar sig en gång till om det behövs. Helgarderar på något sätt...

Själv vet jag inte vad jag ska tro om framtiden. Ärligt talat tycker jag inte vi är tillräckligt bra för att leda denna serie men det gör vi i alla fall. Jag tror inte heller att vi kommer sitta kvar i toppen länge till. Men det kommer vi säkert att göra - bara för det. Enligt mitt förmenande är vår trupp för tunn på vissa platser för att verkligen orka stå emot lag som Leksand, Örebro och Malmö i det långa loppet. 

När det gäller målvaktsspelet finns det ingen fara på taket. Vi klarar oss bra. Väldigt bra till och med. Vi har ännu inte sett Lars Johansson gå in och göra en riktigt bra insats. Han har varit bra men inte så överjävligt bra som han var i Mora under förkvalet förra säsongen. Kan Lasse hoppa in och spela lika inspirerat för oss så har vi mycket goda chanser att fortsätta plocka poäng mot alla lag i serien.

Våra backar är stabila. Visst är Mitell lite seg på grillorna ibland men det kompenseras av att han faktiskt är en av de bästa offensiva backarna i serien. I övrigt gör alla backar ett gediget arbete. Sällan man ser någon bjuda på något i egen zon. Kanske vi kunde haft lite mer muskler på vissa händer och fötter men det kompenseras av bra rörlighet och fint passningsspel.

Forwards har vi. Men här finns det mer att hämta. Marcus Ljung, förra årets vinnare av Guldgallret, får inte ut mycket av sitt spel ännu. Kanske en naturlig reaktion efter ett första fantastiskt år i A-laget. Minns att även Patrik "Bulan" Berglund hade sina svackor. Mikael Zettergren och David Lundbohm är två spelare som Waltin måste få igång på ett bättre sätt. Det räcker inte att de gör sitt jobb, som brunkare, de ska faktiskt producera poäng. Mer än vad de mäktat med fram till idag. 

Det som oroar denna blogg mest är våra centrar. Vi spelar med tre juniorer på dessa platser! Det är tufft. Även om de gör sitt bästa, och det är ofta bra, så finns det risk att de inte orkar fullfölja sitt ansvarsfyllda arbete en hel säsong. En center ska vara klok, kunna läsa spelet, veta när han ska gå fram, backa tillbaka, täcka upp hem, driva på offensivt, etc. Allt detta är egenskaper som kommer med speltid, år och erfarenhet. För att vi ska orka vara med i racet om direktplatser till en kvalserie behöver vi nog plocka in åtminstone en naturlig center. Frågan är bara om det finns någon ledig..

Avslutningsvis sitter jag här och undrar om vi verkligen är så bra som vi är. Av de matcher som jag sett i ABB Arena är vi inte det. Men sett till vårt bortaspel så är vi tydligen det. Det är verkligen upp till bevis mot Örebro på onsdag. Tänk om laget kan få till en riktig fullträff spelmässigt. Det vore en nåd att stilla bedja om...




1 kommentar:

  1. Johan Tornberg, denna fåniga man.Vem orka bry sig om allt neggo han vräker ur sig om VIK.Bästa vore om han tog en slurk superlim,då slapp man höra honom med käften fastlimmad

    SvaraRadera