31 januari 2012

Västerås - Tingsryd 2 - 0

Tack Broc Little! Så kan man sammanfatta denna tämligen slätstrukna match. Visst kan man säga att Gulsvart gjorde ett gediget arbete då de slog tillbaka "spöket" Tingsryd och erövrade alla poängen. Defensiven var i alla fall inte mycket att klaga på. TAIF skramlade ihop en handfull avslut som kunde resulterat om inte våra backar varit med på noterna och rafsat borta några lösa puckar framför Lasse Johansson. Men i det stora hela var det rätt lugnt bakåt.

Dessvärre var det rätt lugnt framåt - också! Visst broderade laget snyggt emellanåt och kryssade fram mellan stillastående Tingsrydsspelare men det saknades något. Fart, explosivitet, jävlar anamma, näsblod bland annat. Man fick nämligen en känsla av att ingen var beredd att gå in riktigt på allvar i smeten, ta en smäll eller två, för att trycka in trissan i påsen. Emellanåt kändes det faktiskt lite som allmänhetens åkning. Båda lagens spelare undvek artigt att tackla varandra när chansen bjöds. Symptomatisk för denna flegmatiska inställning var att det behövdes 59 minuters spel innan känslorna började svalla. Så dags då. Då var matchen redan vunnen och duschen påskruvad. 


Vad kan man ta med sig för positiva signaler efter denna match? Jo, följande:

- Den nya backen, Matt DeMarchi, börjar allt mer se ut som en - back! Spelar allt mer rejält och använder sin fysik på ett bra sätt vid sargerna. Fortfarande önskar man dock att han kunde trycka på lite mer i åkningen. Onödigt att ge motståndarna chansen att checka fast honom i egen zon. Visade åter upp sitt fina skott i pp. 
- Niclas Lundgren. Vad säger man? In i laget efter så lång skadefrånvaro och spelare bättre(!) än någonsin! Hur går det till? 
- Broc Little. Kommentar överflödig.(Hela L.Ö.K-gänget ser ut att trivas bra just nu)
- Lars Johansson. En inte allt för svår match och han får komma in och vinna mot "läskiga" Tingsryd. Bra coachning av Waltin. Vi behöver en tänd och alert Johansson framledes. En nolla är alltid en nolla - typ!


Några negativa signaler fanns det också - tyvärr:

- Jonte Berg lirade bra mot Malmö, valdes till matchens lirare, men denna gång var det inte mycket som stämde. 
- Kenneth "bacon" Bergqvist är iskall. Dags för honom att sätta några strutar igen.
- Markus Ljungh har det tungt. I match efter match försöker jag hitta något i hans spel som visar att han är på "G". Men hittar inte mycket. Tråkigt på en så duktig spelare. Han har blivit en "brunkare". Jagar, kämpar och sliter. Usch. Inte alls samma lirare som förra säsongen..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar