8 januari 2012

Upp,upp,upp i det blå!

Nu måste vi upp, upp, upp!


Försöker nu klättra upp ur den djupa brunn av medömkan som jag nedföll i efter matchen borta mot Rögle. Där blev det minsann fritt mentalt fall tjugotvå våningar rakt ned i ångestens plaskdamm. Sällan har väl denna blogg så skoningslöst tappat fattningen, så naket uttryckt sin misstro, så enfaldigt klätt sin ångest i föga smickrande klädesdräkt! Kommer detta någonsin upprepas? Kommer Bloggen någonsin i framtiden göra samma mentala magplask? Svaret är givet: - Jajjamensan! Det kommer att ske, sannerligen, för ty så är det sagt, och så skola det ock bliva - typ. Man är inte mer än människa. Ibland brister det. Som en bulldeg. 

Var då Bloggens nesliga negativa utspel något att bara glömma, stoppa in i en raggsocka, och lämna därhän? Icke så Nicke. Jag står för varje ord jag skrev i inlägget efter den skröpliga insatsen borta mot Rögle. Varje ord, kommatecken, punkt, citationstecken, mellanslag, bild och rubrik. Man får inte huka i bänkarna när det blåser upp till storm eller när Prästen laddar om. Rak som en fura står jag. Stolt och orädd. Sanningar kan svida som salt i öppna sår. "Låt det svida, säger jag eder!" Det som svider härdar...

Men nu gäller det att gå vidare i denna jämmerdal som kallas vårsäsong. Nu gäller det att kravla sig upp på plan mark, hitta fotfästet, och förhoppningsvis påbörja en klättring som återställer den mentala balansen. Att man ska må "skit" bara för att laget i ens hjärta har en dålig dag på isen? 

För mig personligen blev fabläsen mot Rögle droppen som knäckte ryggen - eller hur man säger. Det blev kulmen på en räcka av matcher där Gulsvart spelat under sin egentliga förmåga. Ett slags antiklimax till tonerna av en tondöv stråkorkester spelandes i moll.

Så ryck upp mig nu - då?

- Det finns massor av poäng att spela om! (tyvärr finns det en motståndare i varje match med samma möjlighet)

- Ny matcher! (bara vi slipper hemmamatcher - för där lirar vi riktigt uselt)

- Nya chanser! (man kan alltid hoppas på att andra lag drabbas av vinterkräksjukan)

Sedärja! Nu känns det genast bättre. Sundsvall nästa. Hemma i ABB Arena. Det kommer bli en fest:)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar