23 januari 2012

Örebro

Match mot serieledarna. Suveräna serieledarna måste man tillägga. Tänk att vi själva ledde denna serie - en gång i tidernas begynnelse! Men den ledningen var bara till låns innan Närkingarna fick upp farten. Och för all del även Bofors och, dessvärre, Leksand. Numera är vi förpassade till en mer moderat placering i tabellen. En plats som vi ganska oförtjänt ännu innehar. Oförtjänt? Ja, ur det perspektivet att vi inte håller denna position av egen kraft. Det handlar mer om att lagen bakom oss roar sig med att ta poäng av varandra. Det tackar vi för.

För en tid sedan signalerade jag på denna blogg att Bofors var på väg in i en mindre svacka. I det fick jag alldeles rätt. Bofors har absolut tappat fart. Min förhoppning var givetvis att vi själva, under Bofors svacka, skulle inhösta lite egna segrar och därmed sega oss närmare i tabellen. Av det har det blivit mest pannkaka. 

Vi själva har inte kommit ur vår egen besynnerliga svacka. Under en tid var vi hårt skadedrabbade men de senaste tre fyra omgångarna har vi spelat med i stort sett fullt manskap. Dock utan att laget varit i närheten att prestera som man gjorde i inledningen av serien. Man kan kort och gott säga att det mesta gått i baklås. Vi är inte bra på någonting - just nu. Vi är helt enkelt ett typiskt mittenlag i allsvenskan. Vi är där vi hör hemma - typ.

Senaste omgångarna:
Västerås - Leksand 1-2
- En rätt jämn tillställning där Leksand till slut drog det längsta strået. Leksand var det bättre laget och vann rättvist.

Oskarshamn-Västerås 3-2
- Vi var med och slogs om poängen men orkade inte hela vägen fram. Oskarshamn var helt enkelt starkare.

Västerås - SSK 4-0
- En märklig match. SSK var det spelförande laget och vi gjorde målen!

Almtuna - Västerås 3-2
- Vi var aldrig riktigt nära även om siffrorna visar något annat. Vi gjorde tyvärr en blek insats i denna match.

Västerås - Bofors 2-1
- En heroisk kämpainsats av hela laget. Inte välspelat men ack så mycket hjärta. Många spelare borta men de som fanns på isen gav allt. Ska även tilläggas att Bofors såg väldigt sega ut i denna match. Inte alls samma fart och energi som i tidigare möten denna säsong.

Rögle - Västerås 3-1
- Såg eländet på TV. Att vi klarade oss undan med endast tre mål i baken får tillskrivas fenomenalt målvaktsspel av Sperrle. Framåt var vi så uddlösa att man inte sett maken tidigare. Skamligt dålig offensiv.

Västerås - Sundsvall 7-3
- Vi hade 4-0 fem minuter in i andra perioden. Saken var klar - trodde laget. Sundsvall tog över totalt och gick upp till 3 - 4 och hade bud på kvittering. Då klev "Bacon" och "Z" in och hängde avgörande 5-3. Märklig match. Vi tappade ALLT efter målet till 4 - 0!

Västerås - Mora 3-5
- Vi spelade nog så bra vi kunde fram till några minuter in i tredje perioden. När vi gjorde 3 - 1 kändes det som om Mora tappade orken. Vi hade matchen i hand. Då fick vi en tung utvisning mot oss, fem minuter, och Mora tryckte in tre(3) mål inom loppet av 57 sekunder! Vi orkade aldrig sätta tillräcklig press i slutet för att hota Mora som enkelt kunde sätta 5 - 3 i tom kasse. Lite av samma scenario som mot Sundsvall. Vi tappade ALLT på några minuter.

Troja - Västerås 3-2(str)
- Spelmässigt en godkänd insats borta mot Troja men effektiviteten i avsluten fortsatt dåliga. Troja fick målen och vi fick kämpa oss ikapp. Starkt att rädda en poäng genom kvittering i slutsekunderna men tråkigt att vi inte kan vinna en straffläggning!


Frågan blir givetvis vad vi kan förvänta oss av Gulsvart i mötet mot Örebro. Jag befarar det värsta. Får vi inte ett ledningsmål kan det bli öken av det hela. Måste vi jaga så kommer troligen Örebro att kontra sönder oss alldeles. Vi behöver första, andra, och gärna tredje, målet för att det ska gå vägen.


För övrigt finns det rykten om att Andreas Frisk i Örebro kan bli AIK:are nästa säsong!

2 kommentarer:

  1. Vart står rykterna om Frisk? Ingen skall till AIK! Bra blogg föressten, Väl mött i ABB!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fick ett mail där det hävdades att AIK är intresserade att få hem Frisk till nästa säsong! Som vanligt är alla rykten just rykten...

      Radera