11 januari 2012

Västerås - Sundsvall 7-3

"Min förhoppning är även att Mikael "Z" Zettergren ska kliva fram och bli tungan på vågen. Det är dags nu. Låt nu honom få lite flyt. Låt oss få se en "Z" som med marginaler på sin sida får rubriker i VLT som den som räddade tre poäng till Gulsvart!"

Så formulerade jag mig i inlägget inför matchen mot Sundsvall. Ibland blir man sannspådd. Ibland slår drömmar in. Tänk att "Z" äntligen fick lite utdelning. Plötsligt var han på rätt ställe i rätt ögonblick. Två "enkla" mål på pass och retur.  I övrigt gjorde "Z" flera fina byten där han ledde sin kedja till flera fina chanser. Vändningen? Nja! Låt oss vänta några matcher till. Men visst gladde man sig med "Z" som kämpat och slitit i match efter match utan att nå fram till mål eller poäng...

David Lundbohm är lite av en gåta? Osynliga mannen långa stunder. Tappar puckar, dräller med pucken, dåliga pass, seg skridskoåkning och svag i närkampsspelet. Men, så plötsligt, bom-bom, så har kan krutat in två mål alldeles på egen hand. Bara så där - typ! Hur sjutton nyttjar man en sådan talang på bästa sätt? Säkert något som Mats Waltin ständigt grunnar på...

Daniel Sperrle. Jag gillar honom. På alla sätt. En riktigt bra målvakt. En energisk målvakt som tillför energi genom sitt agerande längst där bak. Men ibland, eller ganska ofta, ger han mig blodsvallning och gråa hår. Som i gårdagens match när han var ute runt kassen och ville sätta fart på spelet. Ofta gick det bra. Men ibland gick det sämre. Han var faktiskt delaktigt i ett baklängesmål på grund av sin vilja att delta. Sundsvalls reducering till 2-4 kom efter att Sperrle försökte få ut pucken ur zon, via egen back, istället för att bara blockera. Där blev det fel. Om backen inte är beredd på att Sperrle sätter igång spelet blir det så fel. 

Andreas Lindh är en kämpe. En klippa längst bak. Något att luta sig mot när det stormar i egen zon. Men hans passningsspel är just nu inte bra. I gårdagens match bidrog hans okänsliga handleder till att Sundsvall fick en onödig chans att reducera. Tänker på hans tokiga icing när det var 17 sekunder kvar av andra perioden. Konsekvensen blev tekning i egen zon där vi i panik drog på oss en utvisning som sedemera ledde till 2-4 för Sundsvall....

Matchen som sådan var märklig. Trots ganska taffligt agerande gick vi fram till 4 - 0 och matchen kändes stängd, avgjord, död! Tre poäng var intecknade. Sundsvall byter målvakt, tar timeout och tog sedan över matchen(!).  Vad hände där? Kom någon åt avstängningsknappen? Slog man av strömmen?

Nu vann vi matchen till slut med betryggande siffror men det var inte utan darr på ribban. När Sundsvall pangade in 3-4 i powerplay var vi riktigt riktigt illa ute. Där fick man otäcka vibbar av tidigare genomklappningar av Gulsvart. Man får rikta ett stort TACK till "Bacon" och "Z" som gemensamt bidrog till det matchavgörande målet fram till 5 - 3! Tack, tack!

- Tre poäng. Alltid skönt!

När det gäller vår nya back tycker jag det fanns en del positivt. Han såg grymt lugn ut i sitt agerande. Kanske för lugn? Ibland missbedömde han nog tempot och de ytor som fanns på isen. Men min prognos är kristallklar. Han kommer bli kanon!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar