28 januari 2012

I min tomhet..

Så känns det - just nu. Säsongen som vi upplever är inte lätt att analysera. Vad är vi? Fågel, fisk eller något där emellan? Törs man sia överhuvudtaget om matchutgången idag? Dagens motståndare är som bekant Malmö IF. Ett lag som roat oss, ännu en säsong, genom sitt monumentala misslyckande. Det är onekligen skönt, som supporter, att kunna peka finger mot något annat lag än sitt eget när det tar emot och går fel. När mitt eget kära "Gulsvart" klappar igenom borta mot Borås kan man trösta sig med att "vi har i alla fall hjärta - det har inte Malmö", eller, "vi kastar i alla fall inte ut 60 miljoner på en spelare". Idag är lite upp till bevis. Är sanningen så enkelt och skir att ingen ännu upptäckt den? Det handlar ju bra om "hjärta". Inte behöver man hyra in en massa legoknektar för att tillföra spets och bredd i en trupp - a lá Malmö! Det räcker så bra, så bra, att bara lyfta upp några juniorer och sedan lita på "hjärtat"! 

- Om nu denna tes stämmer så borde vi, med en hel del egna produkter i laget, lätt kunna manövrera ut Malmös alla inhyrda, och överbetalda, legoknektar. Pengar mot Hjärta. Passion mot Pension. 

Ja, ja. Inom kort får vi alla svaret. Vill bara passa på och höja ett varningens finger, kanske två eller tre fingrar, och påpeka att Malmö inte alls är något oävet lag. De är snäppet bättre än lag som Troja, Tingsryd, Almtuna och Borås. Lag som vi själva inte klarat av att besegra efter julfirandet. 

Till dagens match önskar jag mig att fler spelare blir involverade i spelet på isen. Jag vill se fler spelare som driver på, kör, kämpar, river och sliter, bufflar och slår, svettas och stångas. Vi kommer aldrig ha en chans att nå en direktplats till kvalserien med endast en formation, L.Ö.K, som producerar framåt. 

Hur går det då i dagens match? Tror på en ny vansklig upplevelse i ABB Arena där man slungas mellan hopp och förtvivlan lika hjälplöst som en hundvalp i en torktumlare...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar