14 januari 2012

Lasse Ivarsson och hans Mora

Illustration: Gurkolle


Dags för match mot Lars Ivarssons Mora. Lite märkligt att vår egen "son" kommer tillbaka, ständigt, med nya lag för att ställa till det för oss? Tidigare var han här med Oskarshamn och jäklades. En tränares vägar är sannerligen outgrundliga. Ingen vet riktigt vart de bär. Lasse var med viss rätta(!) ifrågasatt hos oss innan han fick lämna. För så är det. Det är alltid tränaren som får bära hundhuvudet när laget underpresterar. Med klubban mellan benen fick han lämna sitt uppdrag som huvudtränare för A-laget. Tiden efter var han ansvarig för J-18 innan han fick erbjudande om att hjälpa Tommy Salo i Oskarshamn.

I Oskarshamn fick han inte nytt förtroende. Istället bar det iväg till Harald Lyckners Mora. Där fick han rollen som assisterande tränare. Den som skulle fungera som kittet mellan Harald och spelartruppen. Enligt obekräftade uppgifter är inte den sociala biten Haralds starkaste kort. Han upplevs tydligen som allt för "träig" i sitt umgänge med spelartruppen. Lite av en magister gente mot sina elever. Med viss distans. Därför passade Lasses mer öppna och lättsamma sätt som hand i handske. Han skulle helt enkelt se till att hålla spelartruppen på gott humör - typ!

Så gick det som det gick. Tränarkarusellen snurrade ännu ett varv och plötsligt stod Lasse "Liten" Ivarsson återigen som huvudansvarig för ett lag. Bara så där. Harald fick packa trunken och lämna skeppet. Nu vet vi att ju att i Haralds fall blev "fallet" som tränare mer ett lyft. Från ett mittenlag i AS till ett lag i ES. Snacka om att komma upp sig efter att ha gjort bort sig! I ärlighetens namn förstår jag inte hur det fungerar i tränarvärlden. Kanske lika bra det...

Nu har Lasse fått en fantastisk start i sin roll som huvudtränare. Jämför gärna med resultaten för Leksand och Malmö efter deras mer akuta och mediavänliga tränarbyten. Där har utfallet inte alls blivit lika bra som för Lasses Mora. Lasse är nog lite av en smygare. En som i det fördolda lyckas ta sig fram till köttgrytorna. Ingen vet hur det går till utan plötsligt står han bara där - och bestämmer!

Vi möter med andra ord idag ett lag som har flyt, självförtroende, vind i seglen och massor av positiv självkänsla. Mora kommer med andra ord inte be om ursäkt för något i dagens match. De är här för att äta upp oss. Helt och hållet. Med hull, puck och hår. 

Personligen hoppas jag att vi får se vår egen Lasse i målet under dagens match. Tror det kan vara precis rätt recept att sätta stopp för Mora. In med Lasse "Ladugårdsväggen" Johansson och matchen är vunnen. Så känns det. Inbillar mig nämligen att Lasse är bra sugen på att lägga till ännu en nolla i sitt CV!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar