14 januari 2012

Västerås - HeadButting 0-3

Moraspelaren Alexander Hilmersson utsatt för Dansk skalle


Västerås -  Mora 3-5
Dagens match var ingen höjdare. Första perioden ganska tam. Först i inledningen av den andra lyckades Gulsvart få lite bättre fart på rören och stänkte enkelt in två snabba mål. I några byten därefter lekte Gulsvart med Mora och åkte runt som bålgetingar i deras zon. Ett tredje och fjärde mål låg på lut.

Men se det gick inte. Istället kunde Mora inhösta ett PP och satte massiv press på oss. I det efterföljande spelet fem mot fem orkade vi inte få ut pucken ur zon utan Mora kunde skicka ett höstlöv mot mål som dalade in bakom Lars Johansson. Eller om det var tvärtom. Först tryck fem mot fem och mål och sedan ett pp där Mora pressade på. Men vem bryr sig. Egentligen?

Plötsligt var vi statister på isen. Vi lyckades inte med så enkla och fundamentala saker som att lyfta pucken ur egen zon. Blålinjen tycktes bestå av en hög oöverstiglig mur. Vi såg helt enkelt fruktansvärt trötta ut sista tio av andra perioden..

Sista perioden började lovande. I ett rätt uselt genomfört pp fick Tomas Mitell pucken på blå, avancerade fram några skär, och lade snyggt in pucken till 3- 1. Efter det kändes det som om vi hade matchen i hand, i väskan, i hamn. Men så skulle det inte bli.

I en något märklig situation i egen zon, där en Moraspelare blev liggande vid sargen, drabbade Andreas Lindh ihop med Moras Alexander Hilmersson. Det som såg ut som ett harmlöst litet "gnabb" utmynnade i något som vände matchen till Moras fördel. Moras Alexander Hilmersson åkte nämligen fram till domaren och gestikulerade upprört. Från läktarplats var det omöjligt att avgöra vad som gjorde honom så upprörd! Efter det följde ett långt parlamenterade mellan alla domarna på isen. Vi åskådare var övertygade om att det fanns en koppling mellan den Moraspelare som sågs liggande vid sargen då domaren blåste av spelet.

Men. Se det var det inte! Den gode Alexander Hilmersson hävdade att Andreas Lindh, den elakingen, skallat honom! Och, minsann, domarna höll med. Den elaka Lindh fick lämna isen, Alexanders Hilmersson kunde le igen, och Gulsvart fick spela fem minuter i bp. Bra jobbat av Moraspelaren. Det gäller som bekant att tillgripa alla medel för att vinna. Kan man vinna en fördel hos domaren genom att "lipa lite" så ska man naturligtvis göra så. Det är manligt och fint.

Resten är historia. Mora hade tur, skicklighet, flyt, ja allt som behövdes för att göra mål. Vi hade inget annat än tjugofyra uppgivna Gulsvarta spelare att gotta oss åt under den avslutande delen av tredje perioden...

Oavsett domarens bedömning är det fullständigt uteslutet att man kan godkänna tre insläppta mål under ett och samma boxplay. Det finns inte på världskartan. Gulsvart tog så många felbeslut under detta boxplay att man inte annat kan än gråta. Vi spelade stundtals som små oroliga, knäsvaga, vankelmodiga möss där vi borde ha tagit i och vrålat som Lejon! Pinsamt i mina ögon...

Till sist: Andreas Lindh! Vad ska man säga? Gissar att han mår som en påse gårdagsräkor just nu. Skulle vara intressant att höra hans version om vad som hände - och varför det hände...


2 kommentarer:

  1. Jo den skittaskige Hilmersson slog nog ut sina tänder med egen vilja.... Pajas!

    SvaraRadera
  2. Slog ut sina tänder? Var framkommer det? Vad har jag missat? Berätta så jag får klarhet! Menar du att han blev av med tänder i samband med den "skallning" som Andreas Lindh utförde? Om så är fallet är det en nyhet för mig....

    SvaraRadera