19 januari 2012

Troja - Västerås 3-2(str)

En kastad klubba = MÅL!
Bannade elände! Vi fortsätter att ge LIF alla möjliga fördelar just nu. Här hade vi en möjlighet att knapra in på deras poängförsprång men icke. Det vill sig inte. Enligt matchrapporter från dagens match "borde vi vunnit matchen" med tanke på alla chanser som skapades. Nu är det ju så, tyvärr, att man får inga poäng för missade chanser. 

Vi får glädja oss åt det lilla just nu. Vi har en glödhet back i Thomas Mitell som samlar poäng på hög. Fem poäng på två matcher i sin comeback efter skadebekymmer. Egentligen tre då han även spelade mot Sundsvall men den (skräp)matchen förtränger man gärna. Mål och passningspoäng ordnar han alldeles på egen hand. Strålande. Tänk om vi hade haft några forwards med samma form. Han är ett fenomen den grabben. Undrar hur bra han kunde blivit om han redan från unga år valt att verkligen satsa på ishockey? En ny Niklas Lidström? 

Idag räddade som sagt T Mitell en poäng till oss genom sin sena kvittering till 2-2. Sedan vidtog sudden och därefter straffar. Och det är ju inte vår grej - typ. Självklart skulle allt avgöras på ett ganska märkligt sätt. Domaren valde att döma mål på en straff som inte var mål men som blev mål. Först "räddade" Sperrle, eller Trojaspelaren missade, och domaren markerade att det inte var mål. Sedan ändrade han sig och sa att det var mål. Bara så där. Anledningen var att han "bedömde" att Sperrle kastat sin klubba. Jo tack. Tack för kaffet! Det sved. Vi är inte ett lag med marginaler, eller domare, på vår sida just nu. 

En sak som man allt mer börjar fundera på är hur Mats Waltin väljer att matcha laget under vissa kritiska moment i matcherna. Allt som oftast får man en känsla av att "fel spelare" är inne på isen. Det kan vara i ett boxplay, powerplay, eller i slutskedet av matcher där vi jagar för att komma ifatt, eller där vi ska "stänga matchen". Det kan även vara i samband med viktiga tekningar. Ibland tycker jag helt enkelt att det blir fel spelare vid fel tillfälle. Tänker inte utveckla det mer i detta inlägg men tänker återkomma i ämnet:)

När det gäller vår poängkung Broc Little känns det lite visset att han inte trivs i sin sociala situation. Detta ska inte underskattas. Det ger inga bra signaler. Här har föreningen ett stort ansvar att ge Broc det stöd han behöver för att kunna fokusera på sin uppgift att leverera i matcher. Har man inte den möjligheten kanske man ska dra i handbromsen och lösa problemet på annat och mer radikalt sätt: - Skicka hem Broc! Visst kan det låta tufft men i sanning har vi inte någon större glädje av en spelare som mest åker omkring och funderar på sin flickvän over there!

Helt klart är att Broc inte alls har samma frenesi, driv, och skaparglädje som i inledningen av säsongen. Då var han för det mesta briljant i varje byte. Skapade chans på chans till sig själv eller sina kedjekamrater. En Broc i den formen kan innebära direktplats till kvalserien istället för playoff. Må han hitta tillbaka till sitt spel...
2 kommentarer:

  1. Broc trivs i Västerås, men inte med tränarna...

    SvaraRadera