30 januari 2012

Tingsryd

Tingsryd - Västerås 1-2
Västerås - TAIF 2-3
Tingsryd-Västerås 1-0(sudden)

Så har det sett ut i våra möten med Tingsryd denna säsong. Liksom förra säsongen har vi det märkligt svårt med detta lag från Småland. Förra säsongen vann vi en(1) match av fyra om jag inte missminner mig alldeles. Även denna säsong har Tingsryd plus på oss i poäng. 

Den första matchen på bortaplan i Nelson Garden Arena(!) lyckades vi peta in segermålet i slutminuterna. Den andra som spelades i ABB Arena var en bedrövlig tillställning för oss Gulsvarta supportrar. Vi hade momentum i matchen genom att ta ledningen två gånger om men Tingsryd gnetade på, kom ifatt, och kunde minst sagt turligt få in ett segermål. Ett mål som Daniel Sperrle nog helst vill glömma. I det senaste mötet fick vi på nöten genom förlust i sudden. 

Ska vi vara med i racet om en direktplats finns det bara en utväg. Vinna! Inget annat räknas. Tingsryd befinner sig i ett läge där de egentligen inte har så mycket mer att spela för än äran. Visst kan de fortfarande bli indragna i ett negativt kval men de har en hygglig marginal poängmässigt ned till Sundsvall under strecket. Frågan blir då hur hårt de kommer ut i denna match? Förhoppningsvis kan vi själva ta kommandot från start, som mot Malmö, och därmed visa vem som bestämmer.

Tingsryd har några spelare som är riktigt bra. En av dem är Dustin Johner. En formation som är riktigt farlig framåt. Dessutom tycks de aldrig ge upp i sina matcher utan nöter på i sextio minuter. Det  gäller med andra ord för oss att vara på tårna ända in i mål. Inte gå ned i intensitet eller börja slarva med detaljerna. 

Självklart vinner vi denna match. Men det kommer krävas bra och stabilt spel i tre perioder. Något som det var länge sedan vi presterade. Senast mot Malmö tappade vi för mycket under stora delar av andra perioden innan vi fick ordning på klubbor och tankar igen i den tredje. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar