23 januari 2012

Västerås - Örebro 3-2

Av med kepsen - och tack för poängen!


Man tar av sig kepsen och bockar och bugar. Väldigt snällt av Örebro att efterskänka denna  match till oss. Kanske de verkligen vill ha med oss till KS? Vad kan annars förklara att de plötsligt lade i handbromsen och bjöd in oss i matchen. Fram till att Broc Little hängde in reduceringen till 1-2 fanns det ingenting, jag säger INGENTING, som pekade på att vi skulle ta poäng i denna match. Vi var helt enkelt fruktansvärt bleka och Örebro kunde enkelt, på halvfart, diktera villkoren på isen. Att vi inte låg under med större siffror efter två perioder är ett mysterium. Jag skulle kunna räkna upp fem,sex, sju spelare i hemmalaget som var så under isen att de borde bänkats redan efter första perioden. Så illa var det. 

Men så händer det där märkliga som är så typiskt i lagsporter. Plötsligt får ett lag lite medstuds, lite flyt, en skopa tur och plötsligt är man med. Vår kvittering till 2-2 får räknas dit. Peter Öberg blir ren med Örebromålvakten, gör en dragning, och försöker hänga den högt i första krysset. Målvakten gör en mirakulös räddning men tappar bort var pucken tar vägen. När man tror att situationen är över dyker plötsligt pucken upp på isen och William Karlsson kan påpassligt trycka in den under målvakten. Tack snälla Domaren att du inte hann blåsa för blockering där!

Vårt tredje, och matchvinnande mål, var frukten av hårt arbete från L.Ö.K-formationen kombinerat med viss passivitet från Örebroförsvaret. Broc Little kastar in en stenhård pass från sarghörnet, genom målgården, där Peter Öberg kommer störtande på bortre stolpen och kan stöta in pucken. Gissar att Örebros tränare Peter Andersson har en del att prata om med sina backar efter dessa två mål.

Ska man summera matchen så får man säga att Örebro stod för en hel del klass - men slutade spela. Jag hade en känsla av att Örebro startade matchen med 80% inställning, slog av till 65% i andra, och tappade ned till 50% i sista perioden. Efter vårt ledningsmål trampade Örebro på ordentligt men så dags då. Vi kunde förvånansvärt enkelt hålla undan till tre härliga poäng.

Det underliga är att denna matchutgång var nog bra för båda lagen. För oss var självklart en vinst efterlängtad.  Fattas bara annat. Men Örebro kan säkert använda denna match som ett exempel på hur man INTE ska spela för att nå framgång i den kommande kvalserien. Och det är ju på något sätt positivt:)
1 kommentar:

  1. fick känslan av att ÖIK backarna blev trötta i slutet av andra. Gulsvarts skridskoåkning bär frukt.

    SvaraRadera