25 januari 2012

Borås - Västerås 3-2 (Sudden)

Vad vore livet utan - ellos?


Under dagen besökte Gulsvart världsmetropolen Borås beläget i  Västra Götaland. Staden Borås omtalad bland annat för sin sömnadsindustri, visserligen avsomnad, och sina postorderföretag inom konfektionsbranschen. Där mötte man topplaget Borås HC som under denna säsong spelat en bländande ishockey som ibland fört tankarna till gamla ryska landslag från sent 80-tal. De har gett "the big red machine" en ny innebörd. I laget finner man klasspelare som Mats Hansson, Stefan Espeland, Magnus Isaksson, Sebastian Benker, Erik Andersson och inte minst Ola Svanberg. Namn som inger respekt och fruktan.  Det var därför inte helt oväntat att vårt kära Gulsvart fick finna sig i att under långa stunder bli fullständigt utspelade av hemmalaget till jublet av en nästan fullsatt hemmahall. Imponerande 564 personer hade sökt sig till hallen för att se sitt lag befästa sin toppställning i tabellen. Och de fick verkligen valuta för entrepengarna. Det var en fartfylld och tempostark match av Borås som i lokalpressen beskrevs som "glimmrande" och "imponerande" och man kunde ana att tankarna redan fanns längre fram i spelet om platser till ES via Kvalserien.

I den efterföljande presskonferensen uttalade sig Västerås tränare Mats Waltin och berömde Borås för deras sätt att genomföra matchen. "Vi var aldrig med", konstaterade han och tillade, "det är inte lätt när man möter ett så skickligt lag", men samtidigt påpekade M Waltin att "vi gjorde allt vi kunde men räckte inte till denna gång".  På frågan om det fanns någon spelare i hans lag som kunde lyftas fram extra blev svaret "vår ny center, Mustonen, var duktig på att teka". En granskning av tekningsstatistiken ger Mats Waltin rätt. Genom Mustonens inträde i laget höjde sig Gulsvart från 12% till 14% vunna tekningar. En nog så viktig förbättring inför kommande matcher.

I övrigt utföll kvällens resultat på ett sådant sätt att vi Västeråsare får vara nöjda. Bofors djupa svacka håller i sig och de förlorade nu mot ett stjärnspäckat MIF på bortaplan. Örebro repade mod efter sin genomklappning mot oss senast och körde enkelt över ett uddlöst Leksand. I vanligt ordning var det domarens fel att LIF förlorade. 

Den stora "snackisen" i Hockeyallsvenskan just nu är dock Mora. Sedan demontränaren Harald Lyckner fick  sparken har nödlösningen Lars Ivarsson fört sitt lag till åtta(8) raka segrar. Snillen spekulerar nu i vad detta kan bero? Är det frågan om doping i någon form? Har spelaren i laget fått tugga i sig skidvalla? Svenska ishockeyförbundet har signalerat att en utredning kan komma i fråga. Om laget, Mora, fortsätter att vinna trots sin skröpliga trupp "finns det all anledning att agera" säger en anonym källa hemmahörandes i Leksand!

För Slagskott och Sargstuds: Torkel Sandpapper (OBS! Detta inlägg är påhittat. Självklart!)

8 kommentarer:

 1. Skön stil att raljera över staden Borås när skribenten själv är från "metropolen" Västerås...Same shit, different name. Eller förresten, Borås är ju en mycket bättre idrottsstad än Västerås.

  SvaraRadera
 2. Haha det kallar jag humor, fick lov att publicera detta, hoppas du inte tar illa vid...

  SvaraRadera
 3. Ironin räknar jag som inlägget om Örebros enkla seger över Leksand ;-)
  Men det kanske är bättre för självförtroendet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var och en får själv avgöra vad som är vad:)

   Radera
 4. Förstår inte vad det är som är så roligt. Alla som kan nåt om hockey vet ju att Borås egentligen är ett jävla bra lag. De har haft lite oflyt bara.

  SvaraRadera