19 november 2011

Västerås - Rögle 3-1

Mårtensson vs Curry 1-0- ÄNTLIGEN!, som Gert Fylking brukade utbrista! Vi vann mot Rögle! Men det satt hårt åt. Till en början var vi inte med i denna match. Första tio minuterna fick man otäcka vibbar av att Boforsmatchen satt kvar i skallarna på alla spelare. Rögle åkte sönder oss, passade bort oss, och skapade en hel del chanser. Själva hamnade vi mest på rygg, fel sida, eller i fel zon. Det såg skärrat och oroligt ut över hela linjen. Tur då att Sperrle gjorde sitt jobb längst där bak.

Men efter de första tio, och med god hjälp av en Rögleutvisning, bjöds vi in i matchen. Det blev ingen utdelning men även efter detta pp fortsatta laget att skapa visst tryck mot RBK. När man började hoppas på utdelning, ett ledningsmål, trasslade det genast till sig. Trots puckkontroll i egen zon lyckades vi tappa pucken vid ett uppspel och bjuda Rögle på ett enkelt ledningsmål! För övrigt ett väldigt elegant mål där Sperrle inte hade någon större chans att rädda.

Efter det debaclet, som kom som en riktig örfil, fick man riktigt dåliga vibbar - igen! Hur skulle detta lag, som senast tappade en "säker seger" borta mot Bofors, ta sig tillbaka in i matchen? Men lyckligtvis var det ingen fara på taket. Trots detta nesliga baklängesmål fortsatta laget spela rätt bra fram till periodvilan. Bra så!
- En jämn förstaperiod där lagen ägde en del var.

Andra perioden var inte direkt lysande för något lag men stundtals lyckades vi sätta hygglig press mot Fransson i Rögles kasse. Speciellt ett pp var grymt bra. Där fick vi ned Rögle i knä på målvakten men puckuslingen ville naturligtvis inte in. Utdelningen kom dock strax efter En avvaktande utvisning på Röglespelare, ett löst skott från back, retur rakt ut till Marcus Ljung som kunde sätta kvitteringen i närmast tom bur. Tur med studs - javisst! Men det målet förtjänade vi verkligen.
- I denna period var vi aningen bättre än Rögle utan att för den skull dominera.

När tredje perioden startade upp funderade jag mycket på om laget skulle ha energi nog att driva matchen till sin egen fördel? Oron visade sig dock obefogad. Det var vi som förde matchen och Rögle var det lag som såg mest slitet ut. Men känslan var att matchen när som helst kunde svänga till motståndarnas fördel. Vi behövde verkligen ett mål att gå på! Och till slut kom det. Målet. Ledningsmålet. Befriande skönt. Ett rätt vackert mål signerat av L.Ö.K-formationen. Karlsson tar in pucken i zon och släpper till Broc Little som tråcklar sig fram till ett svagt avslut. På returen kommer dock P Öberg ångande och trycker in trissan. Så skönt!

Direkt efter målet får P Öberg en liten körare av Curry i RBK. Visst handgemäng uppstod men domaren gick snabbt emellan. Men det skulle komma mer. Mycket mer!

I bytet efteråt utmanade tydligen Curry vår V Mårtensson. Plötsligt stannade spelet upp i spänd avvaktan på det som skulle hända. Viktor vs Curry. Spelarna cirklade runt varandra innan de gick i närkamp. Sedan skedde allt väldigt fort. Viktor tryckte handen i ansiktet på Curry som totalt oförberedd på denna manöver duckade undan. Det skulle han inte gjort. I samma ögonblick fick Viktor ett fast grepp om Currys tröja och kunde med sin fria högerhand börja bearbeta motståndaren. Det blev aldrig någon match! Några sekunder, och slag, senare låg den väldige Curry, tvåmetersmannen, på knä. Förnedrad och tillplattad av en betydligt mindre men ack så ettrig Gurka i form av V Mårtensson. Ridå för Rögle....

Då jag normalt sett inte är någon vän av slagsmål på isen måste jag dock  erkänna att just denna fight starkt bidrog till att föra oss till seger i denna match. Man såg det tydligt på alla spelarna i laget som jublade ikapp från båset och isen då de kollektivt hyllade Viktors insats...

I de efterföljande bytena, fram till slutsignalen, var det ett oerhört aggressivt Västerås som inte gav Rögle utrymme någonstans på isen för att gå ifatt målmässigt. Man gick in i alla närkamper oerhört rejält och spelade konsekvent rakt och enkelt. Lysande avslutning från laget...

Leif Boork
hade troligen sagt "Momentum" och därefter drabbats av ofrivillig sädesavgång om han sett hur laget agerade efter detta "bråk"!

Att sedan Broc Little, på ett något annorlunda sätt, satte 3 - 1 i tom kasse gjorde banne mig inte saken sämre!

- Ska man summera matchen så gjorde vi inte någon lysande match. Fortfarande är det för många spelare i laget som inte syns långa stunder. Men med tanke på den senaste tidens motgångar får man ändå ge laget väl godkänt i betyg då de verkligen gjorde allt de kunde för att bärga denna viktiga seger!


1 kommentar: