6 november 2011

Västerås - Oskarshamn 0-3

Nollade! På hemmaplan! Det är drag i Gulsvart nu. Korsdrag. På samma sätt som mot Leksand senast var vi givmilda och gav Oskarshamn läge att göra 1- 0. Återigen en back som av någon outgrundlig anledning valde att passa en motståndare istället för en medspelare. Är spelarna färgblinda? Ser de inte skillnad på gulsvart och vitblått? 

Jag tänker inte hemfalla till att peka ut den eller den spelaren efter dagens förlust. Man vinner som ett lag och man förlorar som ett lag. Det är kollektivet som gör det. Det är LAGIDROTT där den svagaste länken måste vara stark nog för att inte brista. Just nu är det ganska många länkar i vår kedja som tenderar till att brista.

Lite tråkigt att tvingas konstatera följande: - Våra målvakter vinner inga matcher åt oss längre! Ibland, när allt annat går på tok, kan man åtminstone förlita sig på en sista utpost som tar allt. Så är inte fallet. Just nu är varken Lars Johansson eller Sperrle i balans spelmässigt. De är ärligt talat rätt mediokra för tillfället. Kan det bero på att resten av laget gör det mesta fel?

Ska vi då ge upp? Lämna walk over kommande matcher? Inte då. Alla lag får svackor i en lång serie. Leksand har haft en svacka men nu tagit sig upp. Kunde de styra upp sitt spel och bli ett vinnande lag igen så kan vi. Även om vi förlorar två eller tre matcher till på raken så finns det tillräckligt många poäng att spela om för att vara med i racet om topplaceringar i tabellen.

Det gäller bara att bit ihop och komma igen.

Vad ska man säga om Oskarshamn då? De var, tvingas man säga, bättre än oss på det mesta denna kväll. De gjorde fler mål, stod i vägen för våra skott, hade en målvakt som räddade allt och spelade kontrollerat sarg ut så fort de fick press mot sig. Tog inga som helst risker i sitt spel. Tätt och tight som man ska spela på bortaplan. Dessutom brände de två, tre, fyra, fem, sex eller femtioelva frilägen kändes det som.

- Örebro bara vinner och vinner. Rör mig inte ryggen. Låt dem vinna allt.  Låt dem vinna serien överlägset. Bara de får en rejäl svacka i kvalserien. Då blir jag nöjd..

- Malmö ångar på! Mångmiljardbygget lyckades stjäla en poäng mot Sundsvall idag - på hemmaplan! Hela Skåne jublar...

- Almtuna har verkligen fått fart på spelet sedan de sparkade Bobo! Få se nu. Har de tagit många poäng efter det? Jo, tre av femtifyra möjliga typ. Bobo ler nog i bakgrunden..

- Leksand ångar på. Jag var övertygad om att de skulle vinna enkelt borta mot Tingsryd. Och visst fick jag rätt - även om jag hellre haft fel:(


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar