5 november 2011

Vad håller de på med - i Bofors?

Det är inte utan att man måste ställa frågan? Visserligen vet jag att Sam Hallam är både en genomsympatisk och duktig tränare, men hallå, hur lyckas han göra vin av vatten? Är han ishockeyns svar på Messias? Har han övernaturliga krafter? För mig är det en mycket stor överraskning att Bofors just nu ligger där de ligger. Ja, inte på kartan då, utan i tabellen.

Det har växt fram en upprättelsekänsla, en revanschlusta, och redan när vi börjar träna den 4 april ska vi sätta tonen: Vi strävar fan så mycket högre än en tiondeplats, det är långt ifrån godkänt. Visst kan man prata om begränsad budget och ekonomiska ramar, men det är skitsamma: En tiondeplats är inte okej.

Man kan utan överdrift påstå att han uppnått sin målsättning med spelet denna säsong..


Bofors segertåg i årets allsvenska är intressant ur flera aspekter.  En är att pengar inte per automatik föder framgång(se på Malmö). Det som är minst lika viktigt är ett bra och tydligt ledarskap, rätt typ av spelare, samt en stor passion för det man håller på med. Kanske är det så att Bofors, som är ett klassiskt brukslag, nu får avkastning för det. Sammanhållningen i en grupp som vet att ingen riktigt tror på dem ska inte underskattas. Det är lite David mot Goliat i denna framgångssaga som Bofors just nu upplever.  Vi mot dom. Vi mot hela Världen. Frågan man ställer sig är hur långt det ska bära? På den frågan måste jag säga: Pass! Det är omöjligt att sia. Som jämförelse säger jag Almtuna. Ett Almtuna som under Jonas Rönnqvist ledning plötsligt var uppe och nosade på en Elitserieplats. Man kan dra en hel del paralleller mellan AIS och Bofors. En mindre anspråkslös(!) förening som med rätt ledarskap, en tydligt spelidé, begränsad ekonomi lyckas få ut maximal sportslig prestation.

- Det är bara att ta av sig kepsen och buga inför Bofors framgångar just nu.

Nu kanske det dyker in någon Örebroare här som tycker att "vi är ju bättre än skogsraggarna". Det är så sant, så sant. Men Örebro ska vara bättre utifrån de förutsättningar de har. Egentligen borde Örebro vara minst dubbelt så bra som Bofors med tanke på plånbok. Men, se, det är inte Örebro. Örebro är väldigt bra, det ska villigt erkännas, men jag tycker att Bofors har lyckats bättre sportsligt - än så länge - utifrån lagens sportsliga förutsättningar..


- På något sätt känns det hoppfullt för oss att Bofors kan! För visst är det så att kan de så kan vi...


Krossa Oskarshamn!



4 kommentarer:

  1. Jag är också lika imponerad av bofors resultat hittills,har du nån aning om hur gammal Sam Hallam är?omöjligt och se på hans utsèende om han är 30 eller 40?for ever young like me ;)
    Tror att nån elitserie klubb tar han till sig snart,synd i så fall, allsvensk hockey är ju faktiskt jäklig rolig.
    Vi brukar säga det lite oroligt ibland att.
    -Hoppas vi inte går upp för den här serien är roligare!
    Rangordning på roliga möten:
    1. VIK
    2. Bofors
    3. Leksand
    4. Malmö
    5. Rögle
    6. Mora

    7.Resten=vardagsmatcher, men en bra kväll kan bli lika underhållande som ovanstående.
    /rödvittföralltid

    SvaraRadera
  2. Sam Hallam verkar få ihop gruppen kring spelidén och UTVECKLA spelarna. Han verkar göra ett kanonjobb.

    Waltin borde lära en del av Sam hur man utvecklar spelare så att dom blir bättre.

    Waltin är ju känd för att vara en mästare på att såga spelare jäms med fotknölarna. Ett misstag och du är inte vatten värd....

    SvaraRadera
  3. Efter matchen (Örebro-BIK) kan man konstatera att du nästan hade rätt....
    Örebro var mer än dubbelt så bra som BIK :)

    SvaraRadera