26 november 2011

Fyra raka...

Vi är på gång...Härligt, härligt. Nu får Kexen* och Bävrarna** se upp. Vi är på gång - igen! Visst såg det lite stappligt och struppligt ut under den inledande perioden mot Troja men det var aldrig någon fara på taket. Laget hade bra fart under rören och tog efter hand över mer och mer av matchen. Troja ska ha all heder av sin insats. De bjöd verkligen upp till dans. Det var mycket tack vare deras iver att gå framåt som vi bjöds på fina lägen att göra egna mål. Kan tänka mig att det vi såg på isen i gårdagens match speglar lite av det bortaspel som varit så oerhört framgångsrikt denna säsong. Vi är bra, helt enkelt, när vi får möjlighet att vända bort motståndaren och kontra tre mot två eller två mot en.

Ska man då dra några större växlar av den segerrad vi nu presterat? Ja, det tycker jag. Det finns några saker som är positiva. Kanske kan vi kalla de "trender". Positiva trender:

- målvaktsspelet. Daniel Sperrle har fått vara med och vinna några matcher och ser ut att spela med just den trygghet som är så viktigt för en målvakt. Otroligt viktigt! 

- uppspelen från egen zon. I gårdagens match kunde laget ganska enkelt spela sig förbi Trojas höga press och  komma med bra fart genom mittzon. Fortsätt så..

- anfallen. De allra flesta anfall följde samma mönster. Forwards med fart kunde trampa in i anfallszonen och sätta upp spelet eller gå på avslut. Mera sånt..


- David Lundbohm. Äntligen! Nu fick han visa upp varför han är värvad till oss. Man har anat under en tid att han kunde vara på gång. I gårdagens match släppte det. Förutom sina två mål hade han flera byten där han gjorde fina prestationer. Fortsättning följer..

- Johan Alm. Vad ska man säga? Visst ser man ibland att han är lite naiv i sitt spel, men, vem bryr sig? Där har vi fått en en riktigt bra back till låns. Bara att tacka och hoppas vi får behålla honom länge till.

- Broc Little. Mål igen, även om det satt hårt åt. Den mannen skapar lägen i varje byte. Imponerande! När han dessutom slutar upp med att stanna kvar på isen när de andra i kedjan byter - då blir allt genast så mycket bättre. Go,go,go...Men detta är dåligt, rent av uselt, och måste förbättras:
- Tekningar: Under andra perioden roade jag mig med att räkna vunna tekningar för oss. Det var inte roligt. Tvärtom riktigt dystert. I en sekvens av andra perioden lyckades vi förlora sju(7) raka tekningar varav fem(5)  i egen zon. De gånger Troja oftast lyckades hota oss,och skapa tryck, var efter varje vunnen tekning i vår egen zon. Skulle tro att 85% av deras skott/chanser kom efter att vi förlorat dessa tekningar. Den center som klarade sig bäst var William Karlsson medan både Kinisjärvi och Söderkvist hade en tung afton.

- Egen zon: Vid ett flertal tillfällen lyckades vi spela fast oss själv i egen zon på grund av nonchalans(!). Det blir ibland lite väl mycket "petande" med klubban istället för rejält och hårt. Här måste spelet bli mer resolut. Ut med puckjäveln bara om det blir stökigt....

PS. Självklart fanns det fler som gjorde bra insatser i gårdagens match men jag valde denna gång att försöka hitta "trender". En spelare som nästan alltid gör fin-fina insatser är ju William Karlsson. Så han är inte glömd. Inte heller Peter Öberg, Marcus Ljungh eller någon annan spelare...

*Kexen: Är en omskrivning av laget från Närke - Örebro.
**Bävrarna. Heter egentligen Bofors.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar