1 november 2011

Vad skola man tycka?

Det är då fördömt! Här gör vi den bästa säsongsstarten sedan urminnes tider men vad hjälper väl det? Både Bofors och Örebro tycks vara starkare än oss för tillfället. Och inte nog med det. Nu har Leksand fått korn på lagen ovan strecket. Det streck som innebär direktplatser till kvalserien i vår. Jag har vid flera tillfällen försökt döma ut Bofors på olika sätt framför min skärm. Letat efter svagheter i deras trupp, brister i deras spel, men hur jag än försöker underminera deras framfart i serien misslyckas jag kapitalt. Bofors är helt enkelt något som ett ovanligt bra lag från Karlskoga. Trots en spelartrupp som enligt mitt förmenande är lika bräcklig som Greklands ekonomi.

Örebro då? Vad ska man säga där? Jag hade dem tidigt som favoriter till att knipa en direktplats till kvalserien. Men inte ens jag kunde tro att de skulle vara så överjävligt starka som de just nu är! Nu känns det som om de har en extra dimension i sitt spel som vi andra lag saknar. De vinner, och vinner, oavsett om de spelar bra eller dåligt. Och de vinner rätt övertygande för det mesta. Törs man, illasinnad som man är, hoppas på lite skador i deras trupp? Åtminstone en liten en. En pytteliten. Eller kanske en influensa som drar fram genom spelartruppen i epidemiskt format. Behöver inte vara något elakartat. Räcker bra med en fågelinfluensa. Bara så de får lite pippi - typ!

Rögle går inte bra. Tack för det. Men det måste svida i skinnet på alla Ängelholmare nu. Först missade deras fotbollslag chansen att gå upp i Allsvenskan sedan fortsätter hockeylagets kräftgång. Det är nästan, men bara nästan, jag känner lite empati med skåningarna..


Leksand imponerade inte på mig som lag i dagens match mot Mora. Däremot var det några spelare som gjorde det. Den som jag imponerades av allra mest var Mattias Timmander. Det känns lite orättvist att en så skicklig back ska spela för Leksand. Han kommer troligen bli lika viktig för Leksand som Dick Tärnström var/är för sitt AIK. Mattias spelar rakt, enkelt och rejält och visar även prov på riktigt bra speluppfattning. Snälla någon! Kan inte vi få en sådan back.

En annan spelare som gjorde sin grej idag var Johan Ryno. I två perioder agerade han som vanligt. Med andra ord lojt, segt och oinspirerat. Så, i elfte timmen, viftade han med sin trollspö och vips hade Leksand tagit ledningen i matchen! Hans framspelning till 3- 2 var genialisk. Varför kan han inte göra så lite oftare? Eller är hemligheten med hans storhet att han invaggar motståndarna i en falsk trygghet för att sedan slå till - obarmhärtigt? Banne mig om det inte är så...

Mycket snack om Moras Henrik Eriksson kram i dagens match mot Leksand. Snacka om att små saker kan få stora proportioner! Personligen föredrar jag kramar före "boxar" alla dagar i veckan..

För övrigt tyckte jag att Erik Hanses i Leksands mål var rätt usel. Varför då då? Jo, han kunde inte fånga in ett enda skott. Puckarna studsade hela tiden rakt ut i slottet efter varje räddning. Tur då för LIF att resliga backar såg till att inga motståndare kom åt dessa puckar..

Till sist inser jag att vi måste vinna mot Tingsryd på onsdag. Något annat finns inte om vi vill göra anspråk på vår tabellplacering även i fortsättningen..






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar