11 november 2011

Tack någon - vi hade äntligen tur!

Inte var det med allt för stora förväntningar som man gav sig av till ABB Arena under gårdagen. Dålig form, viktiga spelare borta på landslagsuppdrag och andra på skadelistan. Nej, detta kunde bli ännu en mörk afton för en troende. Det började rätt hyggligt men efter första perioden var man fortfarande lika vankelmodig. Var skulle denna match ta vägen. Inget mål av något av lagen. Stundtals lågt tempo och väldigt få skapade chanser - av något lag. Ett Malmö som såg mer än lovligt loja och oinspirerade ut mot ett Gulsvart som försökte åka sig till lägen men inte kom riktigt ända fram.

I andra perioden hände det som vi supportrar väntat på så länge. Mikael "Z" Zettergren spräckte äntligen sin förargliga nolla. På en snygg passning från Kinisjärvi styrde han in ledningsmålet till 1 - 0. Underbart och så efterlängtat. Målet tillkom dessutom i powerplay. Även det skönt.

Efter ledningsmålet blev det plötsligt lite bättre fart på  - Malmö! Under några minuter drev de upp tempot, skapade några hyggliga chanser, och fick med sig en utvisning som de snyggt utnyttjade till att kvittera.

Resterande tid av perioden hände inte så mycket i chansväg. Det man väntade på var att Malmö skulle få fart på sitt spel som fram till dess sett sjukt svagt ut.

Under sista perioden log Fru Fortuna i ABB Arena. Och hon log mot oss i Gulsvart. Först var hon delaktig i att en retur gick åt fel håll så att Kenneth "Bacon" Bergvist kunde svepa in 2 -1 i tom kasse! När sedan Malmö fick powerplay och skulle gå ifatt höll hon sig framme igen. Denna gång än mer givmild. Jonte Berg blev frispelad och skulle "bara" trycka in pucken under ribban(antar jag). Nu gick inte det alls som planerat då hans klubba small av(!) i skottögonblicket. Besviket vände han mot avbytarbåset då publiken jublade! Vad? Vad hände? Till sin förvåning fick han se domaren signalera för mål! Det som hände borde inte ha hänt och hade det hänt hade ingen trott att det faktiskt hänt!

Målvakten skulle mota den puck som sakta kom glidande mot honom men gjorde det inte bättre än att han petade ut pucken med sin spade mot skridskorna på en inbromsande Malmöspelare med resultat att pucken flög in i kassen! Det kallar jag - turmål!

Några minuter senare avgjordes matchen definitivt då Mikael "Z" Zettergren höll sig framme, stoppade en rensning från Malmöback längs sargen, frispelade Kinisjärvi som mitt i slottet kunde sikta och hänga in 4 - 1 i högra krysset. Ridå Malmö...