20 november 2011

Skrynkligt!

Ja så kan man kanske uttrycka det efter Bofors seger över Leksand idag. Det känns lite skrynkligt. Varför då då, kanske någon undrar? Jo serrö!, nu har Örebro och Bofors ryckt i tabellen och mer eller mindre lagt rabarber på två direktplatser till kvalserien. I och med det återstår en direktplats för fyra fem lag att slåss om:

Malmö
Leksand
Västerås
Mora
Rögle

Visst har vi Malmö och Leksand lite marginal till Rögle och Mora just nu men hur ser det ut om fem omgångar? Är det fortfarande tre lag som slåss om den sista direktplatsen eller kommer fler lag jaga ifatt och blanda sig i? Och hur kommer Södertälje gå kommande omgångar. De har inte rosat marknaden än så länge men törs man räkna bort dem redan nu från en direktplats?

I min bok hade det räckt mer än väl med att ha ett lag som skenade iväg i tabellen. Sedan hade jag gärna sett en kamp om platserna två till tre för oss andra som jagar. Men nu är det som det är och bara att suga i sig. Man kan konstatera att det finns inte utrymme för oss att tappa poäng mot de "sämre" lagen fram till jul. Vi behöver varenda pinne vi kan få. Helst alla. Speciellt med tanke på att vi inte har tagit en enda seger mot de lag som ligger före oss.

Det kan bli en jobbig resa fram till jul om inte laget kickar igång ordentligt.
Nu är det bara att bänka sig under morgondagen och invänta slutresultatet från vårt bortamöte med Sundsvall. Allt annat än seger är dåligt, en missräkning, en käpp i hjulet. Med tanke på hur rysligt svårt vi brukar ha i våra möten mot Sundsvall blir det inte några lätta poäng att hämta hem. Men seger - det vill jag ha!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar