13 november 2011

Skadefronten...

Spik i foten?


Det som inte fick hända har naturligtvis hänt. Skador på spelare. I en slitagesport som ishockey är skadade spelare lika naturligt som att det snöar på vintern. Det får man räkna med. Ingår i kalkylen på ett naturligt sätt. Frågan är bara om vi nu har bredd tillräckligt för att täcka upp för de skadade spelarna.

Fredrik Johansson blir tydligen borta länge till. En magmuskel som spökar. Där väntar en operation. Troligen inget spel före jul! Allt annat är en ren bonus.

Thomas Mitell dras med ljumskproblem. Ett problem han hade även förra säsongen. Ett elände.  Enligt Waltin ska han först vila, sedan rehabträna, innan han kan vara spelklar igen. Även här luktar det jul om prognosen. I bästa fall tre veckor till en månad.

Peter Öberg dras med huvudvärk. Två smällar mot huvudet blev i alla fall en för mycket. Den senaste kom mot Tingsryd hemma. Denna typ av skada är oerhört svårt att diagnostisera och ge en prognos om tillfrisknande. Det kan ta en vecka till ett år! Se bara en av bröderna Abbot i Luleå. Han har gått snart ett år efter senaste smällen mot huvudet och är långt ifrån frisk. Obehagligt.

Robin Nilsson skadade sin/a ljumske/ar på träning. Samma prognos här som för Mitell. Nu har inte Robin varit med så mycket den senaste tiden i A-laget men han var trots allt sjunde back.

In i laget, på lån, har kommit Johan Alm(SAIK) och Stefan Söder(DIF).


Forwards
Då både Peter Öberg och Fredrik Johansson är spelare för en förstalina är inte den förstärkning vi lånat in i form av Stefan Söder tillräcklig. Stefan gör ett bra jobb i en tredje eller fjärdeformation där han kan jaga och vara allmänt obekväm för sina motståndare. Ett stort tapp kvalitetsmässigt med andra ord.

Vad finns det då att plocka fram från vårt eget led av juniorer? Svårt att säga men Gustav Björklund vore ett alternativ. Han är tillräckligt bra för att snurra runt med några rutinerade spelare vid sin sida. Men har han förtroendet från tränarna?

Backar
Thomas Mitell har varit vår överlägset bäste back offensivt. Kan Johan Alm täcka upp för honom? Troligen inte. Under de matcher Johan spelat med oss har han gjort ett gott intryck. Rejäl i spelet och med bra storlek men inte ska han behöva axla Thomas roll.

Nu måste istället Stefan Andersson kliva fram mycket mer och visa upp sina offensiva kvaliteter.  Fredrik Winge är en ung lovande back. Han har redan gjort några matcher i A-laget och gjort det bra. Man kan dock inte begära att han ska ersätta Thomas Mitell.


Man kan konstatera att vi har inte råd med fler skador just nu. Det räcker bra som det är....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar