16 november 2011

Bofors

Förbaskade elände vad vi är under isen för tillfället! Den turliga(!) vinsten mot Malmö där pucken verkligen rullade vår väg kunde inte följas upp med ny seger mot ett formsvagt Almtuna. Bloggen anade nästan, och varnade, för att vi inte var mogna att besegra ännu ett lag på kort tid i ABB Arena. Sanningen är ju den att vi inte spelade speciellt bra mot MIF. De brister vi visade upp i den matchen förläts av att vi petade in fyra puckar framåt. Då kan man smälta alla missar, felpass och felbeslut som tagits på vägen mot segern.

Det enda riktigt positiva, som jag ser det, är att Lars Johansson kommit in och gjort två klart godkända insatser. Det behövs verkligen. Nu väntar Bloggen bara på att han ska komma in i den magiska "zonen" där han blir riktigt omutlig. Vad vi behöver mest av allt just nu är en målvakt som står upp och räddar när vi bjuder på frilägen eller misstag i egen zon.

En annan sak man funderar över är hur Waltin ska få ut mer prestation av spelarna i truppen. Visserligen gör nästan alla en klart godkänd insats när det gäller arbetet på isen men i övrigt finns det en del i övrigt att önska:

David Lundbohm: Inför säsongen rankades han som en "kanonvärvning" av både sportchef, tränare och oss supportrar. Men vad har det blivit av det? Inte mycket må jag säga. Som åskådare kan man nästa se hur obekväm han är med det mesta just nu. Han har inget driv i skridskoåkningen, fullföljer aldrig en närkamp, tappar pucken på de mest oväntade ställen, får inte iväg sina avslut, missar att sätta ett enkelt pass på tre meter och ger mest intryck av att vilja åka och byta. Han gör en massa alibibyten just nu. Jag vill inte gärna kalla honom värdelös men vore han en bil skulle jag inte vara spekulant som köpare...
- Det enda positiva är att han stänkt in några puckar från blå i powerplay.
Betyg så här långt: IG

Mikael "Z" Zettergren: Även han ansågs som ett "klipp" på värvningsfronten. Vi supportrar jublade ikapp med sportchefen och såg framför oss en kille som skulle komma in som ersättare för vår flyktade målspruta Damien Fleury. Det fanns supportrar från Mora som "varnade" oss och påpekade att "Z" kunde försvinna vissa matcher och vara tämligen oduglig.  Det må vara hänt att försvinna enstaka matcher - värre däremot att vara försvunnen en halv säsong!
- Det positiva är att han jobbar och sliter i varje byte men han är faktiskt värvad för att göra mål!
Betyg så här långt: G-

Vilka förväntningar ska man då rimligtvis har inför dagens match mot Bofors? Bloggen anser att följande scenarier kan uppstå:

1. Bofors ångar på och fullständig sköljer över oss från första till sista nedsläpp. De vinner med god marginal och tar en enkel hemmaseger.

2. Det blir en envig mellan två lag som försöker pumpa skiten ur varandra i byte efter byte. Tillfälligheter och målvaktsspelet kommer att avgöra till någondera lags fördel. Matchen avgörs i slutminuterna där segrande laget gör mål i tom kasse.

3. Bofors trycker på från första nedsläpp och tillbringar den mesta tiden i vår försvarszon. Uppoffrande försvarsspel samt bländade målvaktsspel håller oss kvar i matchen. Mitt i den värsta pressen utnyttjar Gulsvart skoningslöst slarv från hemmalaget och kontrar in mål på mål. Broc Little stor matchvinnare då han äntligen får utdelning efter en lång tids måltorka.

Go´natt!


PS: Ingen tipsomgång idag, onsdag. Nästa tips kommer på fredag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar