30 september 2010

Framåt - framåt - uppåt!

En karamell att suga på..


Dagen efter kvällen före mår jag rätt gott. Lite suger man fortfarande på den karamell som laget levererade i Tegera Arena under onsdagskvällen. Häftigt! Vi är obesegrade under 2000-talet i Tegera Arena! Vilken underbar svit...(Som alla vet är Tegera Arena egentligen Ejendals Arena - men skit samma - vi är obesegrade där!)


Nu hägrar nya mål, nyar ärorika segrar, nya lagerkransar att bära. Här ska skördas frukter så länge kniven är vass. Rögle hemma nästa. Jag säger då det. Vilken vånda som väntar. Rögle BK. Ännu ett sådant där "boggieteam" som vi har haft rysligt svårt att komma till tals med under de senaste åren. Rögle har ofta stått för läskigt bra framträdanden i just Rocklundahallen. En jädra tur då att den numera heter ABB arena. Hur många gånger som Rögle har varit hit och vänt upp och ned på våra förväntningar orkar jag inte räkna just nu. En gång var det en viss Pär Arlbrandt som straffade oss med några strutar.

Som tur är finns inte längre Jenny Jönsson, f´låt, Kenny Jönsson med på isen längre. Det ska vi vara evigt tacksamma för. Tror att han hyste ett särskilt agg mot oss Västmanlänningar i allmänhet och Västeråsare i synnerhet. Varför gjorde han annars alltid så bra matcher mot oss. Han var helt enkelt en avig jävel - som jag ser det.

Minns när vår Andreas Lindh fick för sig att "proppa" Kenny en match för några säsonger sedan. Andreas tog sats från halva plan och hoppade in en perfekt armbågstackling(!) mot Kenny nere i ena sarghörnet. Turligt nog uppfattade Kenny vad som var på gång och hann med minsta möjliga marginal ducka för "överfallet". Jädrars vilket liv det blev. På Röglespelarna. Kenny såg mest ut som en fågelholk och åkte med darriga ben av isen. Han var i någon form av chocktillstånd. Det var många i Rögles lag som just då ville ta ett allvarligt snack med vår Andreas Lindh. Vill minnas att Herr Lindh åkte ut för Boarding trots att han bara träffade plexiglaset med sin tackling...

För övrigt hoppas jag Bofors tar sig i den berömda kragen och ger ÖHK en rejäl match i nästa omgång. Vore fint om Örebro får en första förlust. Vi kan inte ha Närkingar som flyter runt i ett konstant lyckorus. De behöver en fostrande och stärkande motgång nu. Tror Bofors kommer ut som retade katter(!) och vinner komfortabelt. Ska vi säga: 5 - 2?

Ja just ja. Som rubriken antyder. Nu ska gulsvart framåt, framåt och uppåt. Marschen har börjat. På två omgångar marscherade vi upp till en vacker fjärdeplats!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar