20 september 2010

Omgång..




Förra omgången fick vi oss en omgång. Förhoppningsvis kommer nästa omgång innebära medgång. Resultatet kan därmed bli en ingång till än mer framgång. En början på något vi alla längtar efter - en segerrad!

Att vara supporter till ett lag innebär stora påfrestningar. Svävande mellan ytterligheter rent känslomässigt är legio. Knappt har man landat ur ett euforiskt rus så är det dags att ramla ned i ett dike av misstro och vankelmod. Höga berg och djupa dalar - typ!

Onsdagens match mot Sundsvall kommer bli lite av en vågmästare. En riktningsvisare. En markör. En indikation. Vartåt kommer det tippa? Kommer matchen bli en tydlig indikation på att debaclet borta mot Tingsryd var en tillfällighet, en passus, som nu är glömd och icke saknad?

Har spelarna förstått att det inte finns något utrymme för fortsatta snedsteg i jakten på åtråvärda placeringar i årets serie? Självklart kommer vi drabbas av fler förluster men sättet att förlora kan ha många ansikten. Att förlora med "flaggan i topp", där laget gjort en heroisk insats, men fått sträcka vapen mot en för dagen skickligare motståndare, det köper nog de flesta supportrar. Att förlora pga dålig inställning kan däremot aldrig förlåtas! Frågan är då vad som orsakade raset senast mot TAIF. Trodde spelarna att läget var under kontroll och tummade på detaljerna, slutade åka skridskor, gav bort initiativet, momentet, eller var helt enkelt TAIF ett bättre lag?

Nu vill vi se en match borta mot Sundsvall där gulsvart snabbt kommer in på banan igen. Det finns en tydlig spelidé i årets gulsvart. Det är efterlängtat. Nu gäller det dock att Waltins gäng får ett nytt färskt kvitto på att den spelidén fortfarande är gångbar. Vi vill med andra ord ha en seger mot årets tippade bottengäng Sundsvall.

Ja, jag säger "tippade" bottengäng. För så är det. Sundsvall har en spelartrupp som är tunnare än nattgammal is. En trupp, och ett lag, som gulsvart ska "köra över" alla dagar i veckan! Tro dock inte att jag underskattar Sundsvalls möjligheter att ställa till det för oss. Med smart coachning, lite flyt i målvaktsspelet, kan laget bli en nog så svår nöt att knäcka.

Men som sagt. Nu förväntar jag mig att det är vi som ger Sundsvall en rejäl omgång denna omgång.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar