29 september 2010

2 - 1Så starkt!

Efter sju bedrövelser och åtta sorger lyckas vi åter vinna mot Leksand. Detta Leksand som tidigare säsonger ständigt lyckats bärga alla(nästan) poäng mot oss. Minns bara förra årets premiärmatch där LIF "snöpligt" kunde peta in en puck i slutfasen av tredje perioden och därmed åka hem med alla poäng - återigen.

Den smärtsamma förlusten satt kvar länge hos både oss supportrar och spelare. Så länge att det till slut blev ett mentalt ok som tyngde ned det gulsvarta laget till att prestera en urusel säsong.

- Skönt för Waltin och Robertsson att få en "nystart" i matchandet mot Leksand.

Kan man då dra några växlar av kvällens seger? Tror inte det. Vi behöver nog vänta tills vi spelat runt mot alla lag en gång innan vi drar några som helst slutsatser. Vad man dock kan se är att några av våra tänkta nyckelspelare fortsätter att leverera och det är minst sagt både stärkande och viktigt.

Saknaden efter Stefan "Loppan" Hellqvist är inte skriande just nu. I Damien Fleury har vi fått en fullgod ersättare. Banne mig om han inte är snäppet vassare till och med.

När det gäller målvaktsspelet har vi precis så bra målvakter som vi hoppades på innan seriestarten. Ikväll fick tydligen Johan Gustafsson göra några riktigt matchavgörande räddningar. Det är bra. Det är rent av otroligt bra. Nu får han bära med sig den sköna känslan av att ha bidragit i allra högsta grad till denna seger. En känsla som är ett viktigt framgångselixir för en ung målvakt.

För övrigt fick jag åter känslan av att Västerås "tappade" lite fart och fläkt under matchen. Precis som mot Malmö hemma. Spelet, speeden, farten, infinner sig i omgångar. Stötvis. Det kan i och för sig självklart bero på motståndarnas prestationer också. I matchen hemma mot MIF var vi närmast utspelade under stora delar av andra perioden men kunde ändå hålla undan. Det är också en styrka god som någon.

Tja, någon skadeglädje infinner sig dock inte, gentemot alla Dalmasar, genom denna seger. Bara ren och äkta glädje över att vi själva bärgat tre mycket värdefulla poäng inför en otroligt svår hemmamatch mot Rögle.

Törs vi hoppas på en match inför välfyllda läktare nu?

6 kommentarer:

 1. Grattis gamle gurka! Den satt väl fint?

  SvaraRadera
 2. Bra skrivet GurkOlle men publiken får vi nog vänta på tills "serien" har satt sig.

  SvaraRadera
 3. Grattis. För tidigt att uttala sig om As men nog blir toppen bredare i år.

  Ha de!

  SvaraRadera
 4. Grattis din gurka, vi får börja slipa skridskon eller nåt...

  SvaraRadera
 5. Grattis!
  Har ni nu tagit över vår roll som spöke för Leksand :)
  Lite synd om dem är det, för när dem äntligen spöar oss i två matcher, ja då går vi till Elitesrien. Och nu när vi visat vägen. Ja då vet ni ju hur ni skall göra. På nått sätt när vi äntligen är där i Elitserien, ja då känns det som en baggis! Före det kändes det omöjligt.
  Så ta mig på orden och kom upp.

  SvaraRadera