26 september 2010

Västerås - Malmö 4-2

Så tänkte jag ge mig på lite spelarkritik efter gårdagens batalj i ABB Arena. Tycker det är bra att vänta några timmar innan man försöker sortera ut alla sina intryck. Låta det mogna en aning. Så här kommer då mina högst personliga reflektioner gällande spelare i gårdagsmatchen:




#75 Johan Gustafsson
Lugn och stabil i målet. Chanslös på de två mål han släppte in. Hade en inte allt för svår uppgift då Malmös avslut ofta kom från dåliga vinklar. Fick bra hjälp av backar då han tappade enstaka returer ut i banan. Gjorde en avgörande räddning i början på andra perioden då han avvärjde ett friläge vid ställningen 3 - 0
Betyg: 4 (5)


Backar
#4 Niclas Lundgren
Jobbade och slet föredömligt i defensiven. Inte många defensiva misstag. Behöver dock bli bättre på att hitta sitt förstapass till forwards.
Betyg: 3 (5)

#6 Robin Nilsson
Började lysande i första perioden. Två uppåkningar där han briljerade med sin klubbteknik, skridskoåkning och sitt spelsinne. I takt med att laget föll tillbaka i andra och tredje perioden fick han mest ägna sig åt att få bort pucken ur egen zon. Vilken lirare!
Betyg: 4 (5)

#28 Jonas Leetma
En tecken på att Leetma gör en stabil match är att man inte ser så mycket av honom. Alltid på rätt ställe och spelar nu med bättre marginaler i sitt passningspel.
Betyg: 3 (5)

#44 Per Helmersson
Trots sin ringa storlek kan Per spela rejält och fysiskt i egen zon. Så även i denna match. Smällde på några gånger. Såg inget misstag från hans klubba.
Betyg: 3 (5)

#77 Alexander Ribbenstrand
Vad har hänt med "Ribben"? Han blir inte ens utvisad längre! Tydligen har han hittat precis rätt nivå på sitt aggressiva spelsätt. Han är som en terrier i egen zon. Orädd. Går in i alla närkamper utan krusiduller. Tar för sig. Så bra!
Betyg: 4 (5)

#82 Marcus Söderkvist
Vad kan man säga! "Slangen" gör banne mig aldrig en dålig match. Kämpade och slet hela matchen. Som vanligt.
Betyg: 3 (5)


Forwards
#9 Jason Walters
Svårt att få grepp om honom. I gårdagens match var han långa stunder lite osynlig men glimtade till då och de med några fina passningar. Han gjorde säkert ett strongt arbete defensivt, som alla andra, men i sanning vill man se lite mer av honom.
Betyg: 2,5 (5)

#10 Damien Fleury
Detta är en spelare som överraskat på mig. Han är aning bättre än jag förväntade mig. Inte nog med att han visar upp riktigt bra "sniperegenskaper", fin skridskoåkning och speluppfattning, han är även en tuffing på isen. Under gårdagens match delade han ut minst två rejäla "proppar" på malmöbackar. Härligt att se. Tänker osökt på vår gamle sniper Stefan "Loppan" Hellqvist. I mångt och mycket samma egenskaper men inte kunde man beskylla "Loppan" för att spela fysiskt!
Betyg: 4 (5)

#11 Rasmus Sandström
Åkte, kämpade och slet. Fick inte så stor utdelning denna gång. Ska ha credit för sina aviga försök till dribblingar i anfallszon. Försöker och vågar hela tiden. Han har farten, klubbtekniken och målsinnet. Fattas nog att han lägger på sig lite mer muskler.
Betyg: 3 (5)

#12 Fredrik Johansson
En dag på jobbet för Fredrik. Slet föredömligt över hela banan. Han ser onekligen piggare ut nu än förra säsongen!
Betyg: 3 (5)

#17 Markus Ljungh
Imponerande! Så ung men så kylig, balanserad, och rutinerad på isen. Fick spela en hel del i boxplay. Har utvecklats mycket sedan förra säsongen. Här har vi en riktigt bra spelare på gång..
Betyg: 3,5 (5)

#21 Kalle Olsson
Mål! Det var bra. Annars upplevde jag att den gode Kalle kom bort en del i matchen. I takt med att Malmö tog över taktpinnen fick han ägna mesta tiden åt att freda den egna zonen. Blixtrade dock till några gånger och visade vad som ryms i den kroppen.
Betyg: 3 (5)

#23 Marcus Jonsson
En skön kille men härlig inställing. Första gången jag såg honom i gulsvart. En stor positiv överraskning. Jagade och slet i byte efter byte. Kan bli riktigt bra. Och grabben är 19 år!
Betyg: 3 (5)

#36 Tobias Forsberg
Åkte och slet, åkte och slet, åkte och kom fel, slet och åkte! Detta var inte Tobias match. Men vad gör det då han i varje byte gav allt åt bägge hållen. Det räcker långt att köra start och stopp i varje byte!
Betyg: 3 (5)

#37 Juha Kiilholma
Här kanske jag är ute och cyklar, men, var han med? Säkert gör Juha ett grymt jobb defensivt men då jag trodde han skulle vara en "producerande" forward blev jag lite besviken. Här vill jag se mycket mer.
Betyg: 2 (5)

#90 Dennis Rasmussen
Äntligen! Har tyckt att den gode Dennis trampat en del vatten under försäsongen. Man har rätt stora förväntningar på den killen. Igår fick han utdelning genom mål och målpass. Precis den boost han behöver för att lyfta sitt spel till den nivå han ska ligga på!
Betyg: 4 (5)

#98 Viktor Mårtensson
En skön kille med bra attityd, men, han måste se till att hålla sig kvar i matchen. Igår straffade han hela laget pga sitt matchstraff då truppen plötsligt blev en man kort. Inte bra. Min uppfattning är att Viktor måste välja sina tillfällen att "fightas" på att smartare sätt.
Betyg: 1 (5)

#39 Evan McGrath
Här var det "Greg Jacina-varning" för hela slanten. Alla minns vi hur Greg vinglande omkring på isen som en drogad fasan de första matcherna. Ständigt på väg åt fel håll, drog på sig hakningsutvisningar, och fumlade med puck, klubba och hjälm - typ! Vi minns även hur denne "drogade fasan" förvandlades till en stor kämpe med massor av hjärta som snabbt blev fansens favorit.

Evan McGrath har bevisligen bättre "skills" med sig i bagaget än Greg Jacina. Trots jetlag, förkylning, kramp och premiärnerver visade han upp fina kvaliteter under matchen. Ett mål och en målpass får anses förödande bra med tanke på förutsättningar och motstånd. Här kan vår sportchef gjort ett efterlängtat klipp!
Betyg: 3,5 (5)


Tja, ungefär så tycker jag om spelarnas insatser. Nästa inlägg ska jag ge min syn på hur LAGET spelade. Den så kallade "Waltinmodellen", finns den, eller är det bara en myt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar