23 september 2010

Appropå att gå på pumpen..


- "Vi mötte ett Oskarshamn som var bättre från start till mål. Ett tyngre och mer välorganiserat lag, säger tränaren Björn Hellkvist". (Helsingborgs dagblad)

- Oskarshamn hade två stora matchhjältar i utklassningssegern mot Rögle:

Jens Holmström, 22, räddade 31 skott och höll nollan. (Aftonbladet)


Nu har två av de tippade bottenlagen visat att inget är som det borde vara. Sundsvall har nu vänt två matcher på raken till egen fördel. Först Bofors borta(3-2str)och sedan mot Västerås hemma(3-2).

Oskarshamn har krigat sig till poäng mot Leksand hemma(3-4sd)  och nu vunnit mot Rögle borta(5-0). Dessutom förlorade de endast med uddamålet (2-3) borta mot MIF.

Var sjutton är de sopgäng som vi ska ta enkla poäng mot denna säsong?

Prognosen är därmed följande: - Får inte gulsvart ordning på sitt spel väldigt snabbt kan denna säsong bli en riktig mardröm - igen!

Om de så kallade "sämre lagen" visar sig vara bättre än oss då ligger vi plötsligt väldigt pyrt till. Här gäller det att komma ut som ett vinnande lag på lördag igen. Det finns bara ett resultat som kan ge arbetsro och framtidshopp inför en serie av riktigt svåra matcher. Seger! En seger är ett omedelbart villkor...

- Visst är ishockeyallsvenskan en underbar uppfinning....

4 kommentarer:

 1. Nu i början är det lätt att spela otroligt inspirerad hockey. Det är i november,december och januari när man är mitt i säsongen det är tungt. Det är då serien kommer att sätta sig.

  SvaraRadera
 2. Visst har du rätt. Men samtidigt har man rätt att vara orolig. Rätt ska vara rätt och just nu känns det mest fel :)

  SvaraRadera
 3. Är inte ett dugg orolig, inte ännu. VIK har inte spelat ihop sig ännu, de behöver lite mer tid än övriga lag i AS eftersom det är många nya spelare och nya tränare samt en helt annan typ av hockey än vad VIK är van vid. Det är klart att det nya spelsystemet kommer att sätta sig snart och då j.... blir det bra hockey.

  VIK har många unga spelare, de måste lära sig balansen, när skall man köra på och när man inte skall köra på..jag tycker om VIKs nya "Fullt ös medvetslös stil" :)

  SvaraRadera
 4. Det är underbart att du framhåller det positiva. För visst är det så. Med lite "matjord i fickorna" så kan spelet sätta sig rätt snabbt.

  Problemet är, som vanligt, den stress som uppstår i ett lag som halkar efter. Turligt nog ,för oss, är det fler lag som hamnat i samma situatuion.

  Både Malmö och Rögle har startat knackigt. Två lag som på förhand tippades, av många, att gå som tåget i allsvenskan.

  De enda lag som motsvarat förväntningarna efter tre omgångar är Växjö och Örebro.

  De lag som överraskat mest positivt är Sundsvall och Oskarshamn.

  Men jag vidhåller, med en röd gris envishet, hemma i ABB Arena måste vi vinna. Så enkelt är det.

  SvaraRadera