9 september 2010

Paraply..


Mary Poppins - nej - Västerås Power-Play!

Enligt rykten på Gurkburken har vår tränare Mats Waltin lite saker på gång. Vi minns med vemod förra säsongens usla utfall i power-play. Vi minns även Lars Ivarssons strategi att inte träna powerplay. Han menade att det skulle komma av sig själv - typ! Växa fram under resans gång. Med facit i hand kan vi konstatera att det enda som växte fram var - en stor osäkerhet.

Skönt då att vi har en tränare som tror på - träning.

Dessutom lite innovativt!

Tydligen ska vi spela med fem forwards i powerplay och det är dessutom bestämt vilka som ska göra det. En form av specialisering som vi inte sett sedan "Arla" och Olausson härjade i gulsvart. Taktiken, eller uppställningen, kallas för "paraply".

Då undrar man vem som är skaftet? Är det den spelaren som håller paraplyt uppe. Allt enligt normala fysikaliska lagar? Vem fäller ihop? Skämt åtsido så ser det intressant ut. Det är bra att man försöker bryta lite ny is(!). Finna alternativa lösningar. Skapa lite huvudbry för våra kommande motståndare.

Som ensam "back" får vi tydligen se Fredrik Johansson som flankeras av Fleury och Walters. Framför mål ska K. Olsson och Kiilholma böka och skymma.

Personligen hade jag gärna sett V. Mårtenson i den rollen. Framför mål. Bökandes, stökandes, frustandes och bråkandes.

Denna uppställning har självklart en svaghet. En dålig pass från F.Johansson och vi har ett två mot ett läge i baken. Men, den som inte vågar, kommer aldrig nå framgång.

Å andra sidan är både Fleury och K. Olsson rappa på rören och kan jaga hem som dårar om de tappar pucken.

-Undrar om denna taktik är till för att ersätta den offensive, hårdskjutande, pp-back som vi just nu saknar?

Det här blir nog bra. Jepp!

Jag har den kepsen på idag.

Jag tror...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar