17 september 2010

Måstematcher!

Ungefär så är det. I årets allsvenska kommer det inte finnas några matcher där lagen kan gå ut och "spela av" tre perioder och ta med sig poängen hem. Istället kommer, framför allt, inledningen av serien vara en skärseld att passera för många lag. Det lag som tar sig igenom de första fem till sex omgångarna utan skador på nyckespelare och med ett antal vinster kommer kunna dra en oerhörd fördel av detta. Ett lugn och en stor harmoni kommer spridas i truppen och spelarna tillåts göra ett mindre bra framträdande utan att yxor vässas och rop på avgångar hörs.

Hur ser då inledningen på serien ut för oss?Vad kan vi förvänta oss? Vilken poängskörd är realistisk?


2010-09-18 lördag 16:00 Tingsryd - Västerås Dackehallen
Möte med nykomlingar brukar aldrig vara någon dans på rosor. Dessutom på bortaplan. TAIF kommer bäras fram av en manisk publik som längtat till denna match i flera år. Lyckas vi vinna, eller ta poäng här, då ska vi vara nöjda.
Prognos: 1 poäng
Utfall: 6-3 och noll (0) poäng. (Total poängskörd enligt prognos -1)


2010-09-22 onsdag 19:00 Sundsvall - Västerås Gärdehov
Sundsvall har till denna match torskat mot AIS hemma samt spelat borta mot Bofors. Risken, eller sannolikheten, att de står på noll poäng inför detta möte är därmed både uppenbar och stor. VIK kommer då få möta ett Sundsvall i desperat behov av poäng. Kan bli marigt!
Prognos: 2 poäng
Utfall: 3-2 och noll (0) poäng. (Total poängskörd enligt prognos -3)

2010-09-25 lördag 15:00 Västerås - Malmö Rocklundahallen
Malmö har ett riktigt bra LAG till denna säsong. De är oerhört stabila. Jämna formationer med en bra målvakt längst där bak. Lägg därtill en hemvändande Jesper Mattson med massor av rutin. Men här räknar jag kallt med att vi vinner! Är det hemmaplan så är det.
Prognos: 3 poäng


2010-09-29 onsdag 19:00 Leksand - Västerås Tegera Arena
Tja, vad ska man säga? Spelar ingen roll vilket trupp vi har, eller i vilken form laget befinner sig. Här blir det torsk! Tradition är ibland äckligt påtagligt. Om vi tar poäng i denna match så blir det en riktig bonus!
Prognos: 0 poäng


Sammanfattningsvis:
Efter fem omgångar kommer vi stå på nio(9) poäng! Bra eller dåligt? Jag tycker det är en helt ok start på serien. Med nio poäng kommer vi ha skaffat oss en position på den övre halva av serien och därifrån kan vi sedan fortsätta klättringen.

- Är det någon annan som vågar tycka till! Kan vi skrapa ihop fler poäng på de första fem omgångarna eller är jag realistisk?

2 kommentarer:

 1. Tingsryd - VIK
  Hemmapremiär för ett taggat Tingsryd som vill visa hela hockeysverige att de hör hemma i allsvenskan. Svår match. Tror dock att Waltins boys maler på med sin skridskoåkning och höga forechecking. Framför allt att sätta press på deras backar tror jag är ett vinnande koncept då deras backar i snitt inte håller speciellt hög klass....
  TIPS : 2-4 till VIK och 3P


  Sundsvall - VIK
  Klass-skillnad, Gustavsson får förtroende mellan stolparna och håller alla skott utanför målet.
  TIPS : 0-5 till VIK och 3P


  VIK - Malmö
  Jämn match som kommer att avgöras sent alt i förlägning/straffar. Känslan är att VIK får sitt första poängtapp här.
  TIPS : 3-2 (2-2 full tid )till VIK och 2P

  Leksand - VIK
  Första känslan är att detta blir årets bästa match i hockeyallsvenskan. Tufft, tight och spänning till tusen. Efter att pucken retligt studsar över F. Johanssons klubba, när han har öppet mål, vänder Leksand spelet och avgör matchen 18.37 in i sista perioden. Efteråt har VIK 2-3 puckar dansandes på mållinjen men utan resultat. Efter matchen dyker flera Leksandsfans upp i Gurkburken, tackar för en bra match och medger att oavgjort vid full tid hade varit mer rättvist.
  TIPS 5-4 till Leksand och 0P

  Detta ger VIK 11P efter 5 omgångar och en 2a plats i serien.

  Mvh // Maazive

  SvaraRadera
 2. Mazzive! Tack för det! En inte alls osannolik utveckling. Ser att du, liksom jag, inte hyser några större poängförhoppningar mot LIF.

  Men oj vad skönt om vi får fel..

  SvaraRadera