4 september 2010

Mora..



Klassisk skridsko från Dalarna!

Jag har sagt det förut och jag får säga det igen. Mora är alltid - Mora. Ett lag som vi stundtals haft väldigt svårt att komma till tals med. Ett lag som av många förbises i snacket om tätplaceringer i årets allsvenska. Laget är begåvat med en mycket duktig, och sympatisk, tränare i form av Harald Lyckner. En tränare som det är svårt att inte tycka om. Han tillhör kategorin "lågmälda" och synes inte ha något behov av att hävda sig i olika sammanhang. Ingen Wikegårdare - typ!

Vad har då Mora att erbjuda till denna säsong. Tja, i vanlig ordning är det rätt mycket "anonyma" spelare som mönstras. Inte tal om att fylla på laget med nytillskott i form av avdankade ES-spelare. Inte just nu i alla fall. Tänk så tiderna förändras. För inte så länge sedan lirade i Mora i ES och hade en massa stjärnor från Slovakien, Slovenien och Tjeckien. Spelare som pga en NHL-Lockout lockades till Dalarna. Men det var då det.

Längst back i ledet har de, i mitt tycke, en riktigt bra målvakt, Lars Johansson. Stabil målis som då och då spikar igen.

Bland backarna hittar man ett nyförvärv i Brede Csiszar. En tjeck? En slovak? En sloven? Nej, rätt svar är - en norrman! Bland centrar finner man Håkan Bogg. Har inte han slutat, kan man undra. Bogg har hunnit med 15 säsonger i Moras dress. Imponerande.

Bland forwards hittar vi en snabbskrinnare vid namn Mikael Zettergren. Han har inte samma gedigna bakgrund i föreningen som Håkan Bogg. Följande klubbar har den gode M. Zettergren hunnit med att representera: Leksands IF, Hammarby IF, Utah Grizzlies, AIK, Mariestad Bois, IFK Arboga, Väsby Hockey, AIK Härnösand. Och nästa säsong spelar han i - ?

Följande matcher har Mora spelat denna försäsong:
Mora IK - Leksands IF 1 - 2 str. t
Mora IK - Timrå IK 2 - 6
Mora IK - Brynäs IF 3 - 8
Leksands IF - Mora IK 0 - 3
Örebro HK - Mora IK 4 - 3
Mora IK - IF Sundsvall 5 - 2

Som synes har de vunnit två och förlorat fyra matcher.

Vad kan vi då förvänta oss av denna match? Det minsta vi kan begära är en seger. Det är dags för det nu. Torsk mot Bofors och Leksand var inte bra för moralen. Vi brukar kunna klämma dit Mora-iterna på försäsongen. Må det ske igen.

En fråga är dock vilka backar som finns tillgängliga. Nu när Emil Flodqvist skickas tillbaka till Arboga(!) blir backbristen än mer påtaglig. Har vi sex friska och hela backar som kan gå in på isen i Surahallen på söndag?

Ja, ja! Det får vi nog bli varse.

Jag sticker ut hakan och påstår att vi vinner med 5 - 2! Kalle Olsson hänger två kassar. Det räcker bra.


4 kommentarer:

  1. Gurka - Banjo 6 - 0

    SvaraRadera
  2. Det låter fint det. Mora har inte heller övertygat på försäsongen, liksom vi, och den som vinner denna match har vunnit - dubbelt. Vinnande laget får genast lite lugn i truppen inför den stundande premiären..

    SvaraRadera
  3. Dina illustrationer är verkligen "top notch", GurkOlle! :) Det är den senaste här ovan ett utmärkt exempel på.

    Man kan nästan få för sig att du är bildlärare och/eller konstnär... :)

    SvaraRadera
  4. Johan:

    - Haha! Jag har sedan lång tid tillbaka roat mig med att illustrera på olika sätt. De "bilder" som jag förgyller denna blogg med görs med hjälp av musen, Paint Shop, och lite tålamod.

    Men du har lite rätt. Jag "fuskar" då och då som bildlärare..

    SvaraRadera