24 september 2011

Malmö

Match igen. Malmö borta. Kan bara sluta på ett sätt enligt gängse statistik. Det blir förlust. Malmös stjärngäng kommer köra över oss. Så blir det. I alla fall om man ska tro på statistik, laguppställning, arena och ekonomiska muskler. Men nu är ju inte sanningen så banal. Den är mer komplex. Sanningen är att båda lagen har lika många spelare, som åker ungefär lika fort, skjuter lika hårt, tacklar lika tungt och behöver vara på tårna från första nedsläpp. Båda lagen förfogar över bra målvakter, ett antal duktiga offensiva spelare samt hyggliga backar. Med andra ord är det upplagt för lite ovisshet.

Malmö har vunnit, tursamt, borta mot Mora och hemma mot ett för dagen blekt Bofors. De har med andra ord ännu inte behövt bekänna färg. Gulsvart har gjort två skapliga insatser mot Troja och Borås men inte imponerat över hövan. Det blir därför två lag som går ut på isen med samma förutsättningar. Båda lagen möter nu tuffare motstånd där man kan bli straffad hårt, och omedelbart, om man strular med pucken. Båda lagen är nog en aning spända över hur stark motparten faktiskt är.

En sak som talar till vår fördel är att Malmö är det lag som förväntas prestera. I varje match. Speciellt på hemmaplan bör de vinna alla sina matcher för att en kvalserieplats ska bli verklighet. MIF:s supportrar har redan räknat in tre poäng i morgondagens match som bara är en förmatch inför Skånederbyt på måndag. 

Utifrån ovan redovisade resonemang ger jag därmed våra Gulsvarta hjältar en god chans att vara med och spela om alla poängen. Kanske får vi se lite kontringshockey från vår sida där Mikael "Z" Zettergren får utrymme för sin fina skridskoåkning. Vore mumma om han kunde kliva fram. Sedan har vi vårt powerplay som lovar gott. Ett vinnarvapen i dagsläget. Lägg därtill Lars Johansson, om han får stå, som varit ruskigt stabil under hela försäsongen.

Kort sagt. Jag tror på poäng...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar