26 september 2011

Tingsryd - Västerås 1-2

Vi tände ett ljus i detta mörker....

Idag var de nervöst att följa rapporteringen från matchen mot Tingsryd. Den förväntade "plattmatchen" uteblev dock man ack så krångligt och krokigt det blev innan allt rätade ut sig. Det började med den obligatoriska tavlan av Sperrle. Törs man säga så utan att ha sett situationen? Enligt sportradions utsände var det i alla fall någon form av fummel av Sperrle som gjorde att Tingsryd serverades öppet mål. Någonstans där grep tvivlet tag i mig. Skulle vi verkligen klara av att vända den dystra statistiken från förra säsongen där vi kammade noll poäng i våra bortamöten mot TAIF?

När vi dessutom drog på oss tre utvisningar med för många spelare på isen kändes mörkret påtagligt. Tingsryds tidiga ledningsmål var en blytung påminnelse om hur små marginalerna är i denna serie. Det lag som inte går för fulla muggar får vända hem med tomma fickor - typ!

Lyckligtvis verkar denna säsong bli annorlunda. Trots stapplande spel och slarviga utvisningar lyckades vi krångla oss ur det spänntag TAIF hade på oss och med massor av möda kom kvittering och slutligen vinstmålet. 

Det finns säkert ingen större rättvisa i detta resultat men den vetskapen är lätt att bära när det bär iväg åt rätt håll - vill säga. Jag är omåttligt stolt över lagets insats. Denna seger var mer värd en den tidigare mot Malmö. Nu bevisade vi att det går att vinna matcher som vi bör, och ska, vinna. Det gick inte alls förra säsongen. Nu börjar man nästan tro på segerchans mot Sundsvall!

Avdelning små marginaler:
I absolut sista sekunden var Taif ytterst nära ett 2–2-mål. Thomas Larsson slängde iväg ett skott från mittzonen och pucken tog klockrent i stolpen.[länk]

(Obs! Ovanstående analys grundar sig helt på rapporteringen från web-sport-radion)


Övriga matcher:
- Leksand vann! Det är bra. Då är de redo att förlora igen - på onsdag.
- Rögle förlorade! Det är bra. Nu tog deras äckliga "i-sista-minuten-mål-flytet" slut!
- SSK vann! Det är roligt. Nu blir det tight i toppen.
- Örebro förlorade! Inte helt oväntat att de skulle få jobbigt med fyra raka bortamatcher.
- Oskarshamn vinner mot Mora! Tja, låt dem leka rommen av sig. Efter jul kommer det obligatoriska raset.
- Mora förlorade! Men de kommer igen. Räkna med det.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar