11 september 2011

Leksand - igen

Nu är det slut på leken ....


Så är det då dags för rakning. Män ska skiljas från pojkar. Nu ska vi få kvitto på vilka som är beredda att stå upp för klubbens färger denna säsong. Jag gissar att många spelare, i bägge lagen, kommer lägga in en extra växel. Här gäller att imponera för att få speltid, en plats i truppen, och självförtroende. Alla spelare är nu ned-och upptränade efter en lång seg försäsong. Nu finns inte längre några gångbara ursäkter. Det är bara att greppa klubban, peta in tandskyddet, och köra så det ryker..

Bägge lagen vill säkerligen göra att rejält avstamp, en markering, inför seriespelet. Leksand vann ganska komfortabelt mot oss senast vi möttes. Nu gäller att inte släppa iväg dalkarlarna. Inte ge tillbaka det mentala överläge de länge hade mot oss. En vinst i morgon är inte livsviktigt för Guslvart, den är viktigare än så. Här gäller att hålla goda vanor vid liv. Förra säsongen spelade vi jämt med Leksand. Låt det så vara även denna säsong.

Vad vill man då se i denna sista match innan poängen börjar räknas:
- Hyggligt spel i powerplay
- Fortsatt stabil defensiv
- Bra styrspel i mittzon(som mot Skellefteå)
- Bra målvaktsspel


Får man se allt ovan nämnda så kommer det offensiva som ett brev på posten. Och på tal om offensiv så vill i alla fall jag se mer, mycket mer, av våra spetsvärvningar:
- Mikael Zettergren måste kliva fram nu - ur garderoben
- David Lundbohm måste visa varför han var så  uppskattad i Växjö
- Kenneth Bergqvist ska bevisa, redan nu, att han är förtjänt av ett treårskontrakt!

I övrigt förväntar jag mig att det börja smällas på lite i närkampsspelet. "Av med silkesvantarna nu grabbar", det är faktiskt på allvar detta...






2 kommentarer:

  1. Grattis Gurkis, men nästa gång är det allvar:0)

    SvaraRadera
  2. Kung Kenta: Ibland måste man har lite tur. Men i ärlighetens namn byter jag gärna bort denna seger, alla dagar i veckan, mot en seger i premiären borta mot Troja :)

    SvaraRadera