20 september 2011

Hur Himla bra är Malmö?

Frågan är berättigad. Malmö har börjat precis så bra som man kunde frukta. Först vinner man en match där de inte spelar speciellt bra, mot Mora, sedan avfärdar man ett för dagen blekt Bofors med klara fem mot noll. Vi får snart känna på deras styrka då vi möter dem redan kommande lördag. Kanske får vi då för första gången denna säsong ett rejält kvitto på var vårt eget lag står. Blir vi överkörda eller kommer vi i vanlig ordning göra en jämn match mot skåningarna? Ska bli spännande att se..

Örebro gjorde som förväntat och vann mot Borås. Personligen tycker jag det är lite märkligt att ÖIK har så himla lätt för just Borås. Har de överhuvudtaget förlorat mot Borås sedan återkomsten till Allsvenskan? 

Leksand överraskade genom att hålla tillbaka Rögle i Lindab Arena. Men så blev det till sist som så ofta förr för Leksand. De kan inte hålla emot en hel match. Hur har de med orken masarna? Rögle kunde gå ifatt och ta matchen till förlängning. Där skipades kanske någon form av "gudomlig" rättvisa då LIF kunde avgöra med sitt tredje mål för kvällen..

Bofors började starkt hemma mot Oskarshamn men gick genast på pumpen mot Malmö. Vad kan vi förvänta oss av Bofors denna säsong. Troligen det vi ser nu. Mot de bättre lagen får de jobbigt. Typ. Och det tråkiga är att de flesta lagen i årets allsvenska är bättre än Bofors.

Vår egen match mot Troja utföll ungefär som jag förväntat mig, men lite bättre. Att Troja tog ledningen kom inte som en överraskning. Brukar det inte vara så där nere i  det mörka Småland? Sedan gnetade Gulsvart på och tog sakta men säkert över matchen. Strålande. Så ska det se ut. Lagmaskinen malde på. Och att Gulsvart mäktade med tre mål i powerplay är minst sagt lysande.  Men fortfarande sitter en annan och väntar på att några spelare till ska vakna upp. Var är David Lundbohm och Mikael Zettergren? Ja, ja säger ni. De kommer så småningom. Det duger inte säger jag. De är våra spetsvärvningar och jag vill gärna se dem i målprotokollet snarast. Gärna kommande match hemma mot Borås. Det blir bra det. Räcker för mig om de sätter två kassar var. Större krav har jag inte:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar