4 oktober 2014

Ny match - Bofors

Idag är det vår dag....


Så har det gått något dygn sedan laget spelade i ABB Arena. Känslorna som svallade efter matchen, både bland spelare och supportrar, har lagt sig till ro en aning. Alla har fått möjlighet till lite eftertanke. Även de mest militanta som ropade på avgångar och att spelare skulle sparkas, har kommit mer till sans. Trots allt har nog de allra flesta insikten att det går inte att skapa förändringar över en natt. Tid är det enda som räknas. Tid att slicka såren, att reflektera och diskutera, att hitta vägar ut ur dimman. 

Det gläder mig därför oerhört att signalerna från föreningen är att "vi ska inte gripas av panik". Alla inblandade förstår allvaret. Alla som arbetar med, och runt laget, förstår att det nu måste till rejäla omtag för att vända på skutan.

Om sportchefen lyckas hitta en spelare, eller två, som verkligen behövs för att balansera upp laget så vore detta förträffligt. Men dessa förstärkningar ska inte vara frukten av förhastade beslut bara för att blidka en vredgad och frustrerad opinion. Redan innan laget hamnade i situationen som de är i nu fanns tankar om att värva en eller två spelare till i form av spetsspelare. Det vore alldeles förträffligt om man trots dagens turbulens kunde hålla sig till den planen.

Jag har självklart läst det mesta som skrivits efter den senaste matchen. I dagens VLT finns en hel del artiklar med intresse. Jag skulle vilja påstå att det som skrivs i tidningen är intressant men i det hela förväntat. Inget nytt under solen för ett lag som befinner sig i en krissituation. I sportens värld kommer man undan rätt bra med lite klyschor:

- Vi måste jobba hårdare än våra motståndare...
- Vi måste komma upp i intensitet...
- Vi måste börja åka mer skridskor..
- Vi måste ha mer trafik framför mål..
- Vi måste våga ta skitjobbet..
- Vi tar det byte för byte...
- Vi tar en match i taget..

Det ironiska är att det är precis så som det är! Klyschor, javisst, men exakt så är det. Att lira hockey handlar inte om Nanoteknik eller Rymdforskning. I grunden är hockey en simpel kampsport. Den som kampar bäst vinner. Sedan kan experter och tränare få säga vad de vill....


Vad förväntar jag mig då i dagens match borta mot BIK Karlskoga? Allt och inget, typ. Naturligtvis vill jag se mitt lag storma ut på isen och bara äga matchen, trycka ned Bofors i skridskorna, dominera, krossa, förödmjuka. Självklart kommer detta inte ske. Istället kommer matchen sannolikt präglas av två lag som desperat försöker hitta ett spel. Två lag som så innerligt vill få det att lossna. Två lag som kommer vara livrädda att "gå bort sig" men samtidigt är tvingade att "ösa på offensivt". 

Risken är uppenbar att det blir en match fylld med individuella misstag från båda lagen. Mycket kamp, slit, riv, kryddat med massor av frustration. I takt med att spelet låser sig, misstagen avlöser varandra, kommer även irritationen komma. Handskar i ansiktet vid varje avblåsning. Tjafs, stök och bök. Med andra ord kan det bli en alldeles fantastiskt rolig match att följa!

Självklart tror jag på mitt lag. Nu har laget varit ned på botten, i källaren, och allt kan bara bli bättre. Idag är den dag vi kommer minns som "den stora vändpunkten, När vi summerar säsongen fram på vårkanten är det just denna match som vi kommer lyfta fram. "Dagen B", som i Bofors. Dagen då allt vände...



---------------------------------

För övrigt har jag spelat, bettat, denna omgång. Bloggen tänker dra in lite pengar att använda till lustfyllda inslag. Så här ser dagens säkra spel ut:



---------------------------------

Utmaningen: BIK Karlskoga - Västerås
- Om Mathias Bromé sätter en kasse i dag slänger jag in 300:- till @BLIVIKTIG
- Om Mathias Bromé får assist slänger jag in 100:- till @BLIVIKTIG
- Om Mathias Bromé gör hattrick slänger jag in 1000:- till @BLIVIKTIG
---------------------------------


Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar