19 oktober 2014

Den märkliga tabellen...


Nu har alla lag spelat lika många matcher förutom SSK och Västerås. Efter morgondagens omgång står alla lag på femton spelade matcher. Som synes är det något allvarligt fel på tabellen. Lag som Almtuna, Vita Hästen och Asplöven ligger fel. Någon måste ha räknat fel. Fel är det i alla fall, oavsett.

Detta måste självklart åtgärdas. Ett första steg på denna åtgärdslista är självklart att dänga till Sportklubben under måndagskvällen. Gör vi det så ljusnar det än mer i den annars så mörka kolkällaren i vilken vi  till viss del ännu befinner oss i. Än har vi inte riktigt sett dagens ljus. Först när vi når nästa streck i tabellen, en åttondeplacering, kommer solens strålar nå oss och börja värma. Just den placering som SSK innehar just nu. Vi ska med andra ord byta plats. 

Hur rimligt är det att nå den placeringen inom de kommande omgångarna? Rent matematiskt skiljer det i dagsläget endast fem poäng upp till åttondeplatsen. Två segrar, sex poäng, och vi kan vara där. Problemet är bara att lagen ovanför oss även de, med största sannolikhet, kommer plocka poäng. Vill det sig illa, riktigt illa, ligget vi kvar på vår försmädliga tolfteplats även om vi vinner våra kommande två matcher!

Men vi får inte glömma bort en viktig faktor. Vi har spelat en match mindre än alla andra lag förutom SSK. Vinner vi mot SSK skiljer det därmed bara två(2) poäng fram till åttondeplatsen! Det låter mycket bättre. Den som är mer pessimistiskt lagd kan själv roa sig med att räkna ut poängskillnaden om vi skulle råka förlora mot Sportklubben.

Vad jag försöker lyfta fram, om än på ett omständligt sätt, är att vi kan få ligga kvar länge på vår tolfteplats även om vi vinner en radda med segrar! Så illa är det. Men nu tänkte jag fel igen. Vinner vi mot SSK så ståtar vi på tjugo poäng och klamrar oss upp till en tiondeplats. Men, jag tror ni förstår hur jag tänker. 

Man hör ofta tränare, och spelare, påpeka att med "tre poäng för seger åker man snabbt upp i tabellen". Jo, det gör man, om konkurrenterna under samma tid förlorar motsvarande antal poäng/matcher. Om intet så blir det status Q. Man står helt enkel kvar och stampar, typ. 

- Har ni tänkt på att det är väldigt sällan man hör tränare, eller spelare, säga att med "tre poäng för seger sjunker man snabbt i tabellen när man förlorar"! Just vad jag trodde. Det låter inte alls lika upplyftande.

Nog med tramsande nu. 

Ses i ABB Arena 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar