17 oktober 2014

Dra mig i brallan, vi vann igen!

Klapp - klapp - Dustin Johner! 1-0

Den nya strategin fungerade igen. Jag valde åter att helt negligera matchen i Himmelstalundshallen och valde istället att se SSK bekämpa AIK på Viasat. Likaledes gjordes när vi mötte Löven under tisdagskvällen. Jag, och tusenfalt andra, belönades med en ny stark insats av vårt aningen kantstötta lag. Denna gång genomfördes matchen med högburen fana från första nedsläpp fram till att Fläskiga damen pep. Härligt!

Noterbart:
- Tre mål i powerplay. De två första riktiga rysare. Rena klapp-klapp-liret där Dustin Johner två gånger om hängde gummit högt! Även det tredje målet i denna spelform är värt att lyfta fram. Dustin Johner fiskade upp pucken vid sarg, skicka in till Jeremy Williams, som bara BOMBADE in 5-2. Ståpäls!
- Jonas Emmerdahl skickade iväg ett riktigt vådaskott som hittade in via ribban på pass från Broc Montpetit. Ett ack så viktigt mål. Jonas kan skjuta, det vet jag. Nu måste han göra det oftare. Bara att ladda om bössan, typ!
- Fredrik Johansson fortsätter och blir bara bättre och bättre i sin nya roll. Kopiöst arbete i boxplay och en snidare på att läsa spelet. För andra gången denna säsong läser han rätt och hinner sticka iväg med trissan i en kontring en man kort. Hans mål fram till 3-1 får nog ses som game-winning-goal om ni frågar mig.


Kommentar efter matchen #1
Helt klart är att Laget funnit en viss harmoni under den senaste veckan. Detta trots all turbulens runt omkring. Det är starkt. I tider av ifrågasättande är det inte alls ovanligt att spelare sluter sig samman, knyter nävar, och skapar en stark vi-känsla. "Vi ska visa dem att vi inte är så jävla usla som de säger", typ. Om man dessutom lyckas med konststycket att tillföra en dos taktiskt tänkande i själva genomförandet kan succén vara given. 


På frågan om varför Västerås vann matchen #2

Beslutsamhet
De intryck jag fått genom att prata med supportrar till Hästen är att Västerås visade upp en betydligt större beslutsamhet i sitt spel än tidigare. Det låter finemang. Det låter som musik i mina trånande öron. För är det något som jag upplevts saknats tidigare så är det just, beslutsamhet. Enligt vittnen tog sig denna beslutsamhet uttryck i att vår kapten, Per Helmersson, i slutfasen av matchen täckte skott med, ansiktet! Då jävlars i mitt lilla skal är man beslutsam, sa Bull! 


Sidsteppade spelare
Tiotusenkronorsfrågan(!) just nu är vad vi gör med Matt Fornataro och Evan McGrath. I vanlig ordning är undertecknad ambivalent. Vet varken ut eller in. Aftonbladet eller Expressen. Pest eller kolera. Ingen avundsvärd sits för herrarna. Kan inte vara speciellt upplyftande att se hur laget höjer sig spelmässigt när de själva är förpassade till kammaren. Det torde kunna knäcka vem som helst. Finns det överhuvudtaget en rimlig sportslig chans att de kan komma tillbaka in i laget? Om så blir fallet, hur motiverar man detta till spelare som då får kliva åt sidan? Här talar vi svårknäckt nöt modell magnum. 


Onödiga utvisningar
Ska man gnälla lite om gårdagsmatchen så är det förstås våra utvisningar. Speciellt två stycken sitter som en nagel, ja rent av som ett helt finger, i mitt högra öga. Tänker då på Conny Strömbergs och Erik Anderssons 2+2 för hög klubba! Vi har precis fått släppa in en reducering, i boxplay, av Hästen då Strömberg drar på sig sin dubbla tvåa. Inte bra alls, sa Bill! Där måste spelarna vara kyligare! Så är det bara. Finns inga ursäkter till att vifta med klubban i snoken på sin motståndare, någonsin! Samma elände i tredje perioden då Hästen trycker på med hela stallet för att komma ikapp. Då drar Erik Andersson på sig en dubbel tvåa för samma förseelse! Skandal, banne mig. Som tur var orkade inte Hästen riktigt utnyttja läget, men, vad fan! Den reduceringen för Hästen kunde vänt matchen!

Jonas Fransson
Så himla gott att han kommer ut och upp allt mer för var match han står. Visst är Jonathan Bjurö en riktig bra målvakt, men, det är i mina ögon Herr Fransson som ska vara muren. Den som går in och stänger när vi som bäst behöver det. Tack Jonas för matchen, vill jag därmed säga!


För övrigt hörde jag att Mikael Fryklund gjorde en mycket bra match, att Broc Montpetit fortsätter att slita hårt, att våra backar överlag gjorde en stabil insats! Så glad man blir...

Till slut måste jag hylla Jonte Berg! Vadå spela i Arboga? Dumheter. Riv kontraktet och stanna hos oss....

Nu får det räcka med beröm. Vinn mer så kommer mer beröm. Enkel ekvation. 

Vita Hästen, då?
Ett duktig hockeylag, helt enkelt. Nu har de dock fått känna på hur det är att spela i allsvenskan. Stor skillnad mot ettan. Här är varje match som en toppmatch i division ett. Finns inga lag man kan "vila" mot. Här gäller 100% fokus och insats varje matchdag. Deras "svacka" tolkar jag som reaktion på detta. Nu när de förlorar jämna matcher kommer det bli än tyngre att ladda om. Den stora frågan är nu om de fortsatt tror på sitt spel eller börjar tvivla. Själv tror jag de kommer sjunka några placeringar men cementera sin placering i mittenskiktet. Så bra är laget. Att Hästen skulle sjunka så lågt att de på sikt riskerar negativt kval känns för mig helt osannolikt. Hästens utveckling påminner om många andra nykomlingars genom åren. Väldigt få har lyckats hålla hela vägen. Det lag som senast lyckades bäst, om inte minnet sviker, var Borås. De fick spela play-off-matcher till Kvalserien sin första säsong. 


2 kommentarer:

  1. Bra sammanfattning, med som vanligt lite skön humor invävt när du skriver på din blogg ;) Gillade ditt initiativ att "väva in" lite kommentarer från motståndarsidan vilket alltid är intressant att höra. Angående McGrath/Fornataro, det torde bli svårt för dem att ta en plats så länge laget fortsätter att prestera på den nivå som man gjorde igår i Himmelstalundshallen. Man får som vanligt skilja på sak och person, att det är bra personer råder det ingen tvekan om, men i dagsläget så har de fram till idag bara dragit ner laget med undermåliga prestationer. Den klassiska devisen gäller - "man ändrar aldrig ett vinnande lag".//GurkLand

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som jag skriver, och även du påpekar, måste man skilja på person och prestation. Oavsett vad som händer är min högsta önskan att de behandlas med respekt av både oss supportrar samt sportchef och förening. De har säkerligen försökt göra sitt bästa men det räckte inte till. Om vi ska skiljas ska vi göra det under ordnade former där bägge parter känner sig relativt nöjda...

      Radera